Pasta sardelová

Recepty, kde je pasta sardelová

prazdny

Rybacia nátierka - svieža a sýta

Nátierky

Táto nátierka má niekoľko zlých vlastností. Dlho vám nevydrží, vrstvy na chlebe si hostia nanášajú veľmi hrubé a kto ju ochutná prvýkrát, bude vás buď otravovať s receptom, alebo (to je ten horší prípad) bude chcieť, aby ste mu ju robili vy sám....

prazdny

Restovaná kuracia pečeň s omáčkou z hrubozrnnej horčice

Kuracie mäso

Tento recept je obmenou pôvodného receptu na teľaciu pečeň, ktorý som objavil asi pred 4 rokmi....

prazdny

Pomazánka z tresčích jater

Nátierky

Na Silvestra jsem neměla kdy a tak doufám, že se recept hodí i na nějakou oslavu,...

prazdny

Plněná vejce

Bezmäsité jedlá

Přátelé moji milí. Toto asi není až tak moc o receptu. Stejně je tu asi...

prazdny

Pomazánka z pečené ryby s hlívou

Večera

Jeden recept z mé rybí kuchařky na jednoduchou, ale velmi dobrou pomazánku.

prazdny

Škandinávsky hrniec

Hovädzie mäso

Lahodný zapekaný eintopf inšpirovaný severskými chuťami. Recept je môj.

prazdny

Bryndzová nátierka so sardelovou pastou

Bezmäsité jedlá

Nemohla som sa dočkať mája . Vraví sa , že májová bryndza je najlepšia...

prazdny

Knedľa vo vajíčku

Bezmäsité jedlá

... ostala nám knedla a nechcelo sa mi robiť ...

prazdny

Paprika plnená syrovou plnkou - za studena

Nátierky

papriky si očistíme od jadrovníka , tvrdý syr a vajíčka si nastrúháme...

prazdny

Plnený sendvič

Perfektný recept pre návštevu, "pod zub" alebo na rodinné nedeľné raňajky.

prazdny

Uhorkové hniezda s bryndzou a olivou

Predjedlá

Uhorky umyjeme, ošúpeme a zbavíme koncov. Škrabkou na zeleninu zrezávame po dĺžke „rezance“ a pritom...

prazdny

Zelerová nátierka, pena (fotorerecept)

Nátierky

Je to chutná a rýchla nátierka, ktorá vám vyrieši rozhodnutie čo na chlieb? Dá sa použiť aj...

prazdny

Zapečené plnené vajcia s bryndzou

Bezmäsité jedlá

Májová bryndza je najlepšia, snažím sa z nej variť čo najviac. Už som robila pomazánku, bryndzové halušky,...

prazdny

Labužnícke rezne

Bravčové mäso

prvý chod pri bratovej 50

prazdny

Prešporský šmirkás - bryndzová nátierka

Bezmäsité jedlá

Táto nátierka patrila k obľúbeným nátierkam mojej rodiny a poznajú ju všetci prešpuráci - starí Bratislavčania...

prazdny

Rezne so sardelami

Bravčové mäso

Inšpiroval ma recept v knihe "Recepty zo Života č. 9", str. 37 , ktorý som si...

prazdny

Falošný homár

Nátierky

Recept nie je môj "vynález", pochádza z nejakej poradenskej kulinárskej rubriky nejakých dávnych novín, keď...

prazdny

Grilovaný plátok lososa, cestoviny linguine, smotanová omáčka so sardelovou pastou

Cestoviny

Cestoviny uvaríme v slanej vode a necháme ich odkapať. Premiešame ich s roztopeným maslom do ktorého sme...

prazdny

Plnená morčacina

Hlavné jedlá

Umyté morčacie rezne osolíme a naklepeme. Cibuľu nakrájame na kocky. Kuskus uvaríme podľa návodu a...

prazdny

Vyprážané teľacie rezne so šunkou

Hlavné jedlá

Naklepané, osolené a okorenené plátky mäsa natrieme sardelovou pastou a na každý položíme plátok šunky...

prazdny

Hovädzie na studeno s tuniakovou omáčkou

Hovädzie mäso

Viem, že to znie čudne, ale ako som to prvý raz urobila, stala som...

prazdny

Kapor na sardelách so šampiňónmi

Hlavné jedlá

Umyté a očisteného kapra rozporciujeme, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime múkou...

prazdny

Hubové rezne

Bezmäsité jedlá

Čerstvé huby očistíme, umyjeme a nakrájame nadrobno. V rozpálenej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a...

prazdny

Amur po námornícky

Hlavné jedlá

Do pekáča dáme olej, na ktorom speníme na plátky nakrájaný cesnak.

prazdny

Tresčie závitky na diabolský spôsob

Hlavné jedlá

V miske zmiešame horčicu, trocha korenia, posekanú petržlenovú vňať a sardely, ktoré sme najskôr vykostili a prelisovali...

prazdny

Diabolské kuracie krídla

Kuracie mäso

Na panvici roztopíme maslo. Do mangového chutney nahrubo nakrájame akékoľvek ovocie.

prazdny

Pikantná bryndza

Nátierky

Bryndzu vymiešame so zmäknutým maslom, postupne pridáme sardelovú pastu, mlieko, horčicu, mletú papriku a soľ.

prazdny

Plnený králik

Hlavné jedlá

Šampiňóny s petržlenovou vňaťou podusíme na masle.

prazdny

Brokolica so sardelovou omáčkou

Bezmäsité jedlá

Brokolicu uvarenú v pare necháme odkvapkať a odložíme do tepla. V slanej vode uvaríme cestoviny, ...

prazdny

Filé na dánsky spôsob

Hlavné jedlá

Mrazené rybie filé pokvapkáme citrónom, osolíme a uvaríme. Potom ho rozdelíme na menšie kúsky...