Plnený králik

redakcia - fotkaredakcia, 3. júla 2009

Suroviny

4 plátky
200 g
200 g
3 ks
1 pohár
100 g
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šampiňóny s petržlenovou vňaťou podusíme na masle.

  2. 2

    Pripravíme plnku a to tak, že králičiu pečeň, obličky, srdce, olúpanú salámu, niekoľko pokrájaných surových zemiakov a podusené šampiňóny s petržlenovou vňaťou najskôr zomelieme. Potom osolíme, okoreníme a dobre premiešame.

  3. 3

    Králika potrieme zvonka i zvnútra cesnakom, osolíme, okoreníme a naplníme pripravenou plnkou. Zošijeme otvor na bruchu, celého králika obalíme slaninou a na 50 g masla upečieme. Podlejeme vínom a pridáme sardelovú pastu.

  4. 4

    Pripravíme bledú zápražku, ktorú urobíme z PL hladkej múky a PL masla a zahustíme ňou omáčku.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: