Táto nátierka patrila k obľúbeným nátierkam mojej rodiny a poznajú ju všetci prešpuráci - starí Bratislavčania. Najlepšia je z májovej bryndze, ale chutí kedykoľvek. Zobraziť celý popisTáto nátierka patrila k obľúbeným nátierkam mojej rodiny a poznajú ju všetci prešpuráci - starí Bratislavčania. Najlepšia je z májovej bryndze, ale chutí kedykoľvek. Mávali sme ju doma na raňajky, do školy na desiatu, nosili sme ju so sebou na výlety, na plaváreň, ale bola aj výborným pohostením k vínu, či k pivu. Reprezentuje slovenskú kuchyňu podnes deň.
príprava
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
1 zväzok |
|
1 balenie, alebo |
|
3-4 c |
|
2-3 PL |
|
2 Pl |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
50 ml, plzeň nie - je horký |
|
Postup
-
1
Do misy dáme bryndzu a maslo. Sardelové očká bez oleja posekáme a pridáme k bryndzi. Jarnú cibuľku pokrájame na kolieska aj so zelenou vňaťou a pridáme k bryndzi aj s ostatnými ingredienciami.
- 2
Všetko spolu dobre vymiešame a pridáme pivo, znova premiešame.
- 3
Hotovú nátirku natierame na čerstvý chlieb alebo pečivo, zdobíme sezonnou zeleninou, veľmi vhodná je na jar redkovka. Používame tiež na plnenie vajec, rozličnej zeleniny, syrových a šunkových závitkov, paštičiek z lístkového cesta a na prípravu jednohubiek.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vďaka za recept. Vyskúšame.
dakujem.