Zelerová nátierka, pena (fotorerecept)

tatranka - fotkatatranka, 25. januára 2012
Zelerová nátierka, pena (fotorerecept)
Foto: tatranka

Je to chutná a rýchla nátierka,ktorá vám vyrieši rozhodnutie čo na chlieb? Dá sa použiť aj na plnenie pri kombinácii s údeninami a zeleninou,u Zobraziť celý popisJe to chutná a rýchla nátierka,ktorá vám vyrieši rozhodnutie čo na chlieb? Dá sa použiť aj na plnenie pri kombinácii s údeninami a zeleninou,u studených mís a pokrmov.

20 minút
príprava

Suroviny

3  ks
3 ks ,varené
100  g
1 ks
4  strúčiky
100  g
pár vetvičiek
pol
pol
2  lyžice
125  g
1  ks
2  lyžičky
pol  lyžičky
podľa chuti
posľa chuti
na ozdobu




Postup

  1. 1

    Potrebné ingrediencie.

    Zelerová nátierka, pena (fotorerecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninka,ktorá bude použitá.

    Zelerová nátierka, pena (fotorerecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravené ingrediencie na vyšľahanie.

    Zelerová nátierka, pena (fotorerecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mrkvu a zelér postrúham na jemnom strúhadle.Šunku porežem na pásiky,vajička prerežem napoly.Cesnak na kolieska.Chili papričku prerežem na menšie kúsky.Maslo, syr a ostatné ingrediencie pridám ku zelenine.Tyčovým mixérom vyšľahám.

    Zelerová nátierka, pena (fotorerecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dochutím šťavou z citróna petržlenovou vňaťou.Prichutím soľou a korením.

    Zelerová nátierka, pena (fotorerecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prizdobím hotovú nátierku,aby bola lákavá a tak aj viac chutila.

    Zelerová nátierka, pena (fotorerecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

vierik
Máš ju krásne našľahanú,určite vyskúšam,nátierky mám rada...:-)
lucylee
Ako na zavolanie. Pre mna bude bez majonezy a sardel, masla dam asi iba 1 PL, pripadne dam este kyslu smotanu. A @tatranka oprav si na poli na poly, lebo na poli tie vajicka urcite na polovicu krajat nebudes :-))))))
tatranka
@ lucylee. To vieš,žeby sa mi nechcelo tri vajíčka krájať na poli.Opravím.Ďakujem.
grandma
Robím zelerovú nátierku, ale úplne ináč. Tieto suroviny a je ich tam strašne veľa sa podľa mňa prehlušujú chuťami. Ja robím- zeler nastrúham, nadrobno nakrájam suchu salámu, kyslú uhorku trošku cibule a zmiešam s majonézou. Podľa chuti sa môže prisoliť príp. trošičku mletého čier.korenia.
luliatko
mne sa to páči..už len na výzor je to neodolateľné..ukladám
tatranka
@grandma budem rada,ak uverejniš tvoju zelérovú nátierku.Je pravda,že v tej mojej sa nachádza všeličo a zeléru je tam po menej.No ver mi,že je veľmi chutná !
@luliatko som rada že sa ti páči.
@vierik nátierok nikdy nie je dosť.Aj u nás majú domáce nátierky odbyt.
anaska
@tatranka , páči sa mi Tvoja nátierka. Zaujala ma preto, že tam vidím aj zeler. Poraď prosím Ťa, čím by som mohla nahradiť šunku a sardelovú pastu. Alebo stačí ich len vynechať?
lucylee
A aby som bola presna, ma to byt spolu-napoly :-))))))
danculka
Uf,máš to foto , ako maliar paletu krásne,super,ukladám...
tatranka
@anaska myslím,že pri toľkých ingredienciach ak ti nevyhovuje,šunka a sardelová pasta,kľudne vynechaj a dochuť si podľa vlastnej chuti.Nemalo by to vadiť.Syr a maslo je tam na spájanie jednotlivých ingrediencii,takže bez šunky sa to obíde.




helca103
recepty ktoré pridáva @tatranka sú fantastické a zatiaľ ma nesklamali. Je pravda že je tam veľa ingrediencií a až na sardelovú pastu mám doma všetko . Takže určite vyskúšam aj túto nátierku .
babkamt
Ja mám doma všetky ingrediencie. Kúpila som dnes aj šunku. Budeme mať na raňajky. Ďakujem za recept.
ola111
Prišla mi vhod,takúto som ešte nerobila a keď tam je aj zeler,vyskúšam,je
pekne farebná,aj oči sa najedia...
elisticka
nadherne foto uvodne a potom aj ta natierka musi byt super.. len keby mi ju mal kto urobit.-))) nejak som zlenivela....
sneica
urcite vyborna natierka...nadherne uvodne foto...


tatranka
@sneica nátierka výborná,ale aj mne sa páči úvodná fotografia.Nie vždy sa takto vydarí.Tešila som sa aj ja z nej.Pri nasnímanom jedle je fotografia tiež veľmi dôležitá.Veľa o jedle vypovedá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia