Bryndzová nátierka so sardelovou pastou fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 6. mája 2013
Bryndzová nátierka so sardelovou pastou (fotorecept)
Foto: babkamt

Nemohla som sa dočkať mája . Vraví sa , že májová bryndza je najlepšia . Dnes som z nej spravila pomazánku .

10 minút
príprava

Suroviny

250 g
125 g
podľa potreby
1 čl
1 čl
1 hrsť
2 ks
2 - 3 cm




Postup

  1. 1

    Ako prvé som ráno vybrala maslo z chladničky , aby sa dalo vymiešať s bryndzou.Budem potrebovať bryndzu , kyslú smotanu , mletú červenú papriku , mletý kmín , pažítku a novú cibuľku a sardelovú pastu .

    Bryndzová nátierka so sardelovou pastou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ja som dala 125 g masla , čl kmínu a čl mletej červenej papriky a asi 3 cm sardelovej pasty .

    Bryndzová nátierka so sardelovou pastou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som aj kyslú smotanu ,

    Bryndzová nátierka so sardelovou pastou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridala som 1,5 pl smotany , zamiešala som maslo ,

    Bryndzová nátierka so sardelovou pastou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    potom som k nemu pridala 250 g májovej bryndze .

    Bryndzová nátierka so sardelovou pastou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobre som ju vymiešala .

    Bryndzová nátierka so sardelovou pastou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V záhrade som bola odtrhnúť mladú pažítku a cibuľku .

    Bryndzová nátierka so sardelovou pastou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Umyla a nasekala som ju .

    Bryndzová nátierka so sardelovou pastou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridala som ju k bryndzi .

    Bryndzová nátierka so sardelovou pastou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zamiešala som ju . Podľa nálady , niekedy do nej pridám aj strúčik cesnaku .

    Bryndzová nátierka so sardelovou pastou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Rohlík som nakrájala na kolieska , natrela som ich pomazánkou , ozdobila kúskami reďkovky , papriky a paradajky . Dobrú chuť . Pridá sa niekto ku mne ? Môžeme ísť raňajkovať .

    Bryndzová nátierka so sardelovou pastou (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

pusta
vynikajúca, robím "šmírkás" presne ako ty. len ja ešte pridávam aj horčicu a svetlé pivo - na toto množstvo asi 0,5 dcl a rascu dávam celú, a ju rada chrúmem medzi zubami. typická jarná pochúťka našej oblasti. kedysi som bývala na predmetí Brna /ba - KV/, dnes na predmestí Záhoria :D
pusta
@kimlo , ak budeš dvať pivo, vždy svetlé, ale v žiadnom prípade nedávaj Pilsner Urquell, nátieka by zhorkla.
potom daj vedieť, aké bolo. dakujem.
mijaita
Jen my Češi si bryndzy tak považujeme, že ji mícháme maximálně se šnitlíkem, nebo cibulkou a slaninou. Takový krajíc chleba z bochníku zakrojený, s vrstvou lahodné bryndzy je to nej, co se dá z brandzy "uvarit" .
grandma
Bryndza a sardel.pasta, no neviem neviem, ale proti gustu žiaden dišputát. Ja robím len bryndzu s maslom, červ. paprika a pažítka.
frezia68
Nepoznám lepšiu nátierku,ako je májová bryndza.Ale mne stačí urobiť šmirkas :bryndza,maslo,pažítka,červ.paprika a rasca= vynikajúca pochúťka.Sardel.pasta ? Ale urobila si pochúťku,ako doma chutí a na tanieri vyzerá veľmi lákavo :-)
lusinkab
:-) juj tak o tom mozem len snivat a tisko zavidiet :-( hned by som si k tomu tanieriku prisadla :-) krasne
babkamt
@cezminaz vyskúšaj , potom napíš , či ti chutila .
@pusta tiež pridávam aj horčicu , niekedy aj cesnak okrem sardelovej pasty .S pivom som ešte nerobila . Nabudúce vyskúšam.
@kimlo mama dávala do bryndzovej pomazánky aj sardelovú pastu .
@mijaita keď je naozaj dobrá bryndza , tak si ju len samotnú natriem na chlieb , alebo ju zjem aj bez chleba . Žiaľ , jej cena nezodpovedá kvalite , hlavne v supermarketoch .
babkamt
@pusta , ďakujem za link , vyskúšam tvoju bryndzovú nátierku . Určite je dobrá .
medovnicek
nátierky mám rada v akejkoľvek podobe a bryndzu mám veľmi rada, takže sa nechám tebou inšpirovať
msulejova
mňa by to nenapadlo dať sardelovú pastu ale chuť múže byť celkom zaujímavá
babkamt
@msulejova @pusta pridala link na bryndzovú nátierku . Okrem sardelovej pasty v nej má aj sardelové očká . Ak nemáš predsudky , vyskúšaj nátierku a ozvi sa .
evanaaa
Ja ju mám v chladničke už pár dní, hádam ju ani nedojem, bolo jej veľa, ale len tá klasika - základ - paprika, cibuľka, maslo.
babkamt
@evanaaa to by sa u nás stať nemohlo , aby sme ju mali pár dní v chladničke . Pomazánku by sme mali už spapanú .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia