Foto: babkamt
Nemohla som sa dočkať mája . Vraví sa , že májová bryndza je najlepšia . Dnes som z nej spravila pomazánku .
príprava
Postup
-
1
Ako prvé som ráno vybrala maslo z chladničky , aby sa dalo vymiešať s bryndzou.Budem potrebovať bryndzu , kyslú smotanu , mletú červenú papriku , mletý kmín , pažítku a novú cibuľku a sardelovú pastu .
-
2
Ja som dala 125 g masla , čl kmínu a čl mletej červenej papriky a asi 3 cm sardelovej pasty .
-
3
Pripravila som aj kyslú smotanu ,
-
4
pridala som 1,5 pl smotany , zamiešala som maslo ,
-
5
potom som k nemu pridala 250 g májovej bryndze .
-
6
Dobre som ju vymiešala .
-
7
V záhrade som bola odtrhnúť mladú pažítku a cibuľku .
-
8
Umyla a nasekala som ju .
-
9
Pridala som ju k bryndzi .
-
10
Zamiešala som ju . Podľa nálady , niekedy do nej pridám aj strúčik cesnaku .
-
11
Rohlík som nakrájala na kolieska , natrela som ich pomazánkou , ozdobila kúskami reďkovky , papriky a paradajky . Dobrú chuť . Pridá sa niekto ku mne ? Môžeme ísť raňajkovať .
potom daj vedieť, aké bolo. dakujem.
@pusta tiež pridávam aj horčicu , niekedy aj cesnak okrem sardelovej pasty .S pivom som ešte nerobila . Nabudúce vyskúšam.
@kimlo mama dávala do bryndzovej pomazánky aj sardelovú pastu .
@mijaita keď je naozaj dobrá bryndza , tak si ju len samotnú natriem na chlieb , alebo ju zjem aj bez chleba . Žiaľ , jej cena nezodpovedá kvalite , hlavne v supermarketoch .
@frezia68 presne si to vystihla .
@lusinkab ďakujem za komentár .
varecha.pravda.sk/recepty/presporsky-smirkas-bryndzova-na...