Škandinávsky hrniec

warisiss - bez fotkywarisiss, 25. augusta 2013

Lahodný zapekaný eintopf inšpirovaný severskými chuťami. Recept je môj.

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
8 ks
2 PL
1 kg
200 ml
100 ml
1 PL
1 ČL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ošúpané zemiaky nakrájané na kocky dáme variť spolu s bobkovým listom a soľou. Medzitým opražíme na olivovom oleji nadrobno nakrájanú cibuľu. Zemiaky aj cibuľu necháme vychladnúť. Sardinky, ančovičky a sardelovú pastu rozmixujeme s vychladnutou cibuľou a pridáme chudé mleté hovädzie mäso. Zmiešame, osolíme, okoreníme bielym korením a worchestrovou omáčkou.

  2. 2

    Do zapekacej misy dáme naspodok rozpučené zemiaky, na to mäsovú zmes, zakryjeme a pečieme v stredne teplej rúre asi 45 - 60 minút. Môj doma miluje všetko so strúhaným syrom, tak kôli nemu som navrch dala aj ten syr, nech má radosť. Kým sa to pečie, hovädzí vývar zmiešame so smotanou, hubovým korením /možno nahradiť mletými sušenými hubami :D/ a muškátovým orieškom a povaríme. Omáčkou polievame porcie už naservírované na tanieri. Môžeme podávať s brusnicami.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: