Lahodný zapekaný eintopf inšpirovaný severskými chuťami. Recept je môj.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ošúpané zemiaky nakrájané na kocky dáme variť spolu s bobkovým listom a soľou. Medzitým opražíme na olivovom oleji nadrobno nakrájanú cibuľu. Zemiaky aj cibuľu necháme vychladnúť. Sardinky, ančovičky a sardelovú pastu rozmixujeme s vychladnutou cibuľou a pridáme chudé mleté hovädzie mäso. Zmiešame, osolíme, okoreníme bielym korením a worchestrovou omáčkou.
- 2
Do zapekacej misy dáme naspodok rozpučené zemiaky, na to mäsovú zmes, zakryjeme a pečieme v stredne teplej rúre asi 45 - 60 minút. Môj doma miluje všetko so strúhaným syrom, tak kôli nemu som navrch dala aj ten syr, nech má radosť. Kým sa to pečie, hovädzí vývar zmiešame so smotanou, hubovým korením /možno nahradiť mletými sušenými hubami :D/ a muškátovým orieškom a povaríme. Omáčkou polievame porcie už naservírované na tanieri. Môžeme podávať s brusnicami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu