Foto: babkamt
Májová bryndza je najlepšia,snažím sa z nej variť čo najviac.Už som robila pomazánku,bryndzové halušky,teraz ponúkam bryndzu trochu inak.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravila som si bryndzu , sardelovú pastu , maslo na vymazanie zapekacej misy .
-
2
Kyslú smotanu a šľahačku . Ešte budem potrebovať instantnú zemiakovú kašu . 6 vajíčok uvarených na tvrdo ochladím , ošúpem .
-
3
Vajíčka po šírke rozrežem . Žĺtka vyberiem do misky , pridám sardelovú pastu 1 pl , jedno celé vajíčko ,na jemno nakrájanú cibuľu a trochu pažítky , 125 g májovej bryndze a 2 pl kyslej smotany .
-
4
Masu vymiešam a naplním ňou uvarené bielka . Treba ochutnať , či nie je nutné osoliť . Ja som nesolila , lebo sardelová pasta je dosť slaná .
-
5
Podľa návodu som pripravila sáčok instantnej zemiakovej kaše .
-
6
Zapekaciu misu som vymastila maslom , posypala 2 pl strúhanky .Lyžicou som si spravila miesto pre naplnené vajíčka .
-
7
Nakoniec som zmiešala 100 ml šľahačky so soľou , zaliala som ňou vajíčka a zemiakovú kašu .
-
8
Rúru som vyhriala na 180 °C . Piekla som 20 minút .
-
9
Medzitým , čo sa zemiaky piekli som spravila zeleninový šalát .
Diskusia k receptu