Uhorkové hniezda s bryndzou a olivou
Rastislav Krampl
šéfkuchár hotela Crowne Plaza v Bratislave, 26. marca 2012
šéfkuchár hotela Crowne Plaza v Bratislave, 26. marca 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Uhorky umyjeme, ošúpeme a zbavíme koncov. Škrabkou na zeleninu zrezávame po dĺžke „rezance“ a pritom uhorku otáčame, aby sme ju postupne zrezávali až po jadrovník, ktorý už nepoužívame. Takto vzniknuté rezance mierne osolíme a necháme stiecť aspoň 30 minút. Z olív bez nálevu, olivového oleja a sardelovej pasty ponorným mixérom vytvoríme hladkú pastu.
- 2
Bryndzu a kyslú smotanu spojíme vidličkou, ochutíme podľa potreby soľou a bielym korením. Odkvapkané uhorky ochutíme vínnym octom a olivovým olejom a opatrne premiešame.
- 3
Servírovanie: V strede taniera vytvoríme z uhoriek hniezda, ktoré doplníme knedličkou z bryndze (vytvoríme ju pomocou dvoch polievkových lyžíc). Ľahké predjedlo dokončíme olivovou pastou, ktorú naservírujeme okolo hniezda.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu