Uhorkové hniezda s bryndzou a olivou

Rastislav Krampl
šéfkuchár hotela Crowne Plaza v Bratislave, 26. marca 2012
Uhorkové hniezda s bryndzou a olivou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

2 ks
1 PL
1 PL
100 g
50 g
Tapenáda:
100 g
100 ml
1 čl




Postup

  1. 1

    Uhorky umyjeme, ošúpeme a zbavíme koncov. Škrabkou na zeleninu zrezávame po dĺžke „rezance“ a pritom uhorku otáčame, aby sme ju postupne zrezávali až po jadrovník, ktorý už nepoužívame. Takto vzniknuté rezance mierne osolíme a necháme stiecť aspoň 30 minút. Z olív bez nálevu, olivového oleja a sardelovej pasty ponorným mixérom vytvoríme hladkú pastu.

  2. 2

    Bryndzu a kyslú smotanu spojíme vidličkou, ochutíme podľa potreby soľou a bielym korením. Odkvapkané uhorky ochutíme vínnym octom a olivovým olejom a opatrne premiešame.

  3. 3

    Servírovanie: V strede taniera vytvoríme z uhoriek hniezda, ktoré doplníme knedličkou z bryndze (vytvoríme ju pomocou dvoch polievkových lyžíc). Ľahké predjedlo dokončíme olivovou pastou, ktorú naservírujeme okolo hniezda.

Diskusia k receptu

mijaita
Zase utok na slinne zlazy !? Bude, bude a hodne brzo, spachano :-)