Tresčie závitky na diabolský spôsob

redakcia - fotkaredakcia, 17. júla 2009

Suroviny

8 porcií
1/3 KL
60 g
60 g
1/3 hrnčeka
1-2 ks




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame horčicu, trocha korenia, posekanú petržlenovú vňať a sardely, ktoré sme najskôr vykostili a prelisovali. Namiesto sardiel môžeme použiť aj sardelovú pastu Rozriedime olejom a citrónovou šťavou, čím získame hustejšiu omáčku.

  2. 2

    Do tejto omáčky namočíme tresčie rezy, ktoré sme najskôr umyli, osušili a poukladáme ich kožou dolu na misu.

  3. 3

    Potom každý zvinieme chvostovou časťou dovnútra, zopneme špáradlami, obalíme v múke, vajciach a vypražíme.

  4. 4

    Po vypražení odstránime špáradla a dozdobíme vňaťou a citrónom, ktorý nakrájame na tenké kolieska.

Diskusia k receptu