Hovädzie na studeno s tuniakovou omáčkou

sjuz - fotkasjuz, 11. februára 2010

Viem, že to znie čudne, ale ako som to prvý raz urobila, stala som sa závislou. Recept mi dal jeden talian, čo k nám Zobraziť celý popisViem, že to znie čudne, ale ako som to prvý raz urobila, stala som sa závislou. Recept mi dal jeden talian, čo k nám chodil do ambulancie - mal ženu slovenku, tak pri každej ich návšteve som sa dozvedela nový recept :) Originál by mal byť z telacieho.

Suroviny

1  kg
5  guličiek
5  guličiek
2 ks
1 ks
1 ks
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Mäso uvaríme do mäkka s koreninami. / podľa origoš receptu by malo by byť teľacie:) /

  2. 2

    Medzitým si rozmixujeme tuniaka - vylejeme olej z konzervy - s kaparami, ančovičkami - také 3 kúsky, alebo 5 cm sardelovej pasty - a majonézou. Pridáme podľa chuti ocot. Konzistenciou by to mala byť krémová nie veľmi riedka omáčka. Zriediť sa môže aj nálevom z kapár - ale opatrne, býva slaný. Preto sa omáčka nesolí.

  3. 3

    Vychladnuté mäso nakrájame na tenké plátočky, a podľa originálu sa prekladajú s omáčkou a odložia do chladničky. Podáva sa s čerstvou bagetou a pohárom dobrého vínka :)

Diskusia k receptu

mirian4
Tá omáčka mi "vonia", určite vyskúšam k rôznym studeným, či grilovaným mäsám...
sjuz
Áno - určite sa hodí aj k iným mäsám :) - dobrý nápad:)
slavka2012
Pekný recept . Jedlo sa vola vitelo tonnato a chuti výborne. S omáčkou sa dá sj improvizovať, možno ju použiť aj na studené pečene bravčové kare alebo plátky panenky, ptioadne kuracie prsia. Najlepšie však chuti s telacim mäsom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia