Filé na dánsky spôsob

redakcia - fotkaredakcia, 18. mája 2009
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
125 g
100 g
40 g
40 g
500 ml
40 g
80 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrazené rybie filé pokvapkáme citrónom, osolíme a uvaríme. Potom ho rozdelíme na menšie kúsky. Očistené pokrájané šampiňóny udusíme na masle. Potom si pripravíme omáčku zo zápražky zo 40 g masti a 40 g múky, ktorú zalejeme 0,5 l vody, v ktorej sme varili rybu.

  2. 2

    Omáčku prichutíme sardelovou pastou, soľou, korením a pridáme šampiňóny. Kúsky uvareného filé poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy, zalejeme hustou omáčkou, navrch poukladáme lístky masla a husto posypeme strúhaným syrom. Zapekáme v rúre 25 - 30 minút do ružova.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: