Recepty, kde je parmezán
Cestoviny s tekvicovou omáčkou
Na masle pomaly udusíme cibuľu, potom pridáme tekvicu, pokrájanú na kocky, podlejeme vývarom a dusíme asi 10...
Ciabatty s jamon serrano
Ako prve dáme do predom vyhriatej trúbi (220 stupňov ) kapie aj červenu aj žltú a budeme...
Špagety s rukolovou omáčkou
Rukola sa väčšinou konzumuje v podobe šalátu, s trochou parmezánu, cherry paradajkami a krutónmi...
Hubové jesenné lasagne
Každý pozná klasické bolonské lasagne, tie som doma skúšala, kamaráti ich tiež radi robievajú, ...
Jesenný kurací pekáčik
Toto jedlo zaručene pošteklí vaše zmysly. Počas prípravy hrá toto jedlo žiarivými jesennými farbami, po...
Rizoto z quinoi s tuniakom
Ja som quinou pripravila presne ako rizoto, žiadne osobitné varenie vo veľkom hrnci vody, celý...
Pečená kapusta s parmezánom a slaninou
Včera bol pridaný recept na pečenú kapustu. Tak pridávam aj ja ten svoj, dúfam že...
Jesenné rizoto s hruškami a čerstvým tymianom
V rodičovskej záhrade sme zavalení hruškami. Nesťažujem si, ale samozrejme to znamená čas experimentov a...
Paradajková polievka s fazuľou
Tato talianska paradajkova polievka je uplne ina ako vsetky paradajkove polievky, ake som doteraz vyskusal...
Zapekané cestoviny s brokolicou a rukolou
Uvaríme cestoviny so soľou (cca 2KL), cesnakom (3 strúčiky) a olivovým olejom (cca 1PL), nie...
Pasta con verdure
Lahke jedlo, nielen pre vegetarianov.
Obsahuje dostatok vlákniny a ľahko stráviteľné bielkoviny. Okrem toho sú tam...
Hríbovo-tekvicové rizoto
Perfektne, rýchle a veľmi chutne rizoto z hrnca. Recept mám od kolegu z Talianska.
Paradajkovo - cibuľový koláč
Recept som našla na webe, mátal ma a nedal mi spať. Tak dnešný sviatočný deň...
Bylinkové zemiakové vejáriky
Tenké plátky zemiakov zapečené s parmezánom, rozmarínom, tymianom a cesnakom vytvárajú chrumkavú prílohu, ktorá...
Tekvicové risotto
Tento recept mám z kuchárskej knižky "Moje obľúbené recepty" od Michaely Králikovej...
Cézarov šalát s údeným lososom a parmezánom
Sestra mi pílila uši s vynikajúcim Cézarovým šalátom, ktorý ochutnala niekde v reštaurácii, ja som...
Arancini (fotopostup)
Tentokrát som chcela vyskúšať túto sicílsku rodinnú pochúťku. Taliani na arancini používajú ryžu arborio (lepivá ryža...
Fusilli s cuketou a prosciuttom
Moja včerajšia večera - pripravená za 10 minút z vecí, čo boli práve poruke. Veď...
Petržlenové pesto s novým cesnakom
Spomienka na letnú dovolenku s malou improvizáciou
Zemiaky so zelenou fazuľkou a tymianom
Jednoduchý a rýchly obed, alebo večera. Neviem čo viac dodať, jednoducho mi to chutí...
Augustová záhrada s kuriatkami
Cuketovo-baklažánovo-paradajkovú sezónu máme v plnom prúde, treba to využiť :-) Hľadala som recept ako pripraviť túto...
Tuniaková omáčka s parmezánom
Opäť jedno z ľahších jedál, bohatých na bielkoviny. (845 kJ)
Parmezánový šalát na hrianky
Tento jednoduchý recept milujem hlavne na večeru a fanúšikovia rukoly a parmezánu si
ho určite obľúbia tiež....
Losos na grilovanej zelenine
Vďaka rýchlej príprave a využívaniu kvalitných čerstvých surovín mi bolo grilovanie vždy blízke. Veď stačí trocha...
Špenátové lasagne
Tohtoročná úroda špenátu bola mimoriadne vydarená, tak to treba využiť...
Rukolové pesto
Bazalkové je fajn, petržlenové ma očarilo, no rukolové ma odrovnalo na rovnej čiare. A...
Ryža s hubami, špargľou a sušenými paradajkami
Dnes sme s milým pri vchode jedného obchodu zbadali čosi ako hrací automat. Zvedaví sme sa...
Zeleninová fritatta
Fritatta je skvelé talianske jedlo. Vo väčšine prípadov sa fritatta považuje za jedlo na raňajky, ...
Cestoviny s tekvicovou omáčkou
Na masle pomaly udusíme cibuľu, potom pridáme tekvicu, pokrájanú na kocky, podlejeme vývarom a dusíme asi 10...
Ciabatty s jamon serrano
Ako prve dáme do predom vyhriatej trúbi (220 stupňov ) kapie aj červenu aj žltú a budeme...
Špagety s rukolovou omáčkou
Rukola sa väčšinou konzumuje v podobe šalátu, s trochou parmezánu, cherry paradajkami a krutónmi...
Hubové jesenné lasagne
Každý pozná klasické bolonské lasagne, tie som doma skúšala, kamaráti ich tiež radi robievajú, ...
Jesenný kurací pekáčik
Toto jedlo zaručene pošteklí vaše zmysly. Počas prípravy hrá toto jedlo žiarivými jesennými farbami, po...
Rizoto z quinoi s tuniakom
Ja som quinou pripravila presne ako rizoto, žiadne osobitné varenie vo veľkom hrnci vody, celý...
Pečená kapusta s parmezánom a slaninou
Včera bol pridaný recept na pečenú kapustu. Tak pridávam aj ja ten svoj, dúfam že...
Jesenné rizoto s hruškami a čerstvým tymianom
V rodičovskej záhrade sme zavalení hruškami. Nesťažujem si, ale samozrejme to znamená čas experimentov a...
Paradajková polievka s fazuľou
Tato talianska paradajkova polievka je uplne ina ako vsetky paradajkove polievky, ake som doteraz vyskusal...
Zapekané cestoviny s brokolicou a rukolou
Uvaríme cestoviny so soľou (cca 2KL), cesnakom (3 strúčiky) a olivovým olejom (cca 1PL), nie...
Pasta con verdure
Lahke jedlo, nielen pre vegetarianov. Obsahuje dostatok vlákniny a ľahko stráviteľné bielkoviny. Okrem toho sú tam...
Hríbovo-tekvicové rizoto
Perfektne, rýchle a veľmi chutne rizoto z hrnca. Recept mám od kolegu z Talianska.
Paradajkovo - cibuľový koláč
Recept som našla na webe, mátal ma a nedal mi spať. Tak dnešný sviatočný deň...
Bylinkové zemiakové vejáriky
Tenké plátky zemiakov zapečené s parmezánom, rozmarínom, tymianom a cesnakom vytvárajú chrumkavú prílohu, ktorá...
Tekvicové risotto
Tento recept mám z kuchárskej knižky "Moje obľúbené recepty" od Michaely Králikovej...
Cézarov šalát s údeným lososom a parmezánom
Sestra mi pílila uši s vynikajúcim Cézarovým šalátom, ktorý ochutnala niekde v reštaurácii, ja som...
Arancini (fotopostup)
Tentokrát som chcela vyskúšať túto sicílsku rodinnú pochúťku. Taliani na arancini používajú ryžu arborio (lepivá ryža...
Fusilli s cuketou a prosciuttom
Moja včerajšia večera - pripravená za 10 minút z vecí, čo boli práve poruke. Veď...
Petržlenové pesto s novým cesnakom
Spomienka na letnú dovolenku s malou improvizáciou
Zemiaky so zelenou fazuľkou a tymianom
Jednoduchý a rýchly obed, alebo večera. Neviem čo viac dodať, jednoducho mi to chutí...
Augustová záhrada s kuriatkami
Cuketovo-baklažánovo-paradajkovú sezónu máme v plnom prúde, treba to využiť :-) Hľadala som recept ako pripraviť túto...
Tuniaková omáčka s parmezánom
Opäť jedno z ľahších jedál, bohatých na bielkoviny. (845 kJ)
Parmezánový šalát na hrianky
Tento jednoduchý recept milujem hlavne na večeru a fanúšikovia rukoly a parmezánu si ho určite obľúbia tiež....
Losos na grilovanej zelenine
Vďaka rýchlej príprave a využívaniu kvalitných čerstvých surovín mi bolo grilovanie vždy blízke. Veď stačí trocha...
Špenátové lasagne
Tohtoročná úroda špenátu bola mimoriadne vydarená, tak to treba využiť...
Rukolové pesto
Bazalkové je fajn, petržlenové ma očarilo, no rukolové ma odrovnalo na rovnej čiare. A...
Ryža s hubami, špargľou a sušenými paradajkami
Dnes sme s milým pri vchode jedného obchodu zbadali čosi ako hrací automat. Zvedaví sme sa...
Zeleninová fritatta
Fritatta je skvelé talianske jedlo. Vo väčšine prípadov sa fritatta považuje za jedlo na raňajky, ...