Kuracie kúsky s Tagliatelle a Sugo Di Pomodoro

marcel83 - fotkamarcel83, 26. októbra 2014
Kuracie kúsky s Tagliatelle a Sugo Di Pomodoro
Foto: marcel83

Alebo "Kuracie vykostené stehná s rezancami a rajčinovou omáčkou" :P

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g (alebo pretlak)
250 g
1 malá
1 PL




Postup

  1. 1

    Na bravčovej masti opražíme nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme rajčinové pyré /pretlak/, naškriabanú citrónovú kôru, cukor a zredukujeme.

    Kuracie kúsky s Tagliatelle a Sugo Di Pomodoro - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme nasekanú bazalku a majorán, čierne korenie a štipku soli. Necháme 5 min. prejsť varom a odstavíme.

    Kuracie kúsky s Tagliatelle a Sugo Di Pomodoro - obrázok 2
  3. 3

    Kuracie stehná /teda resp. nohy - stehno aj kĺb/ vykostíme a odstránime všetky šľachy. Narežeme na kúsky.

    Kuracie kúsky s Tagliatelle a Sugo Di Pomodoro - obrázok 3
  4. 4

    Na rozpálenej masti prudko opražíme mäso. Pokvapkáme citrónovou šťavou a okoreníme. Dorestujeme na prudkom ohni. Odstavíme a osolíme.

    Kuracie kúsky s Tagliatelle a Sugo Di Pomodoro - obrázok 4
  5. 5

    Návod na cestoviny asi netreba ;)

    Kuracie kúsky s Tagliatelle a Sugo Di Pomodoro - obrázok 5
  6. 6

    Posypeme strúhaným parmezánom. Dobrú chuť.

    Kuracie kúsky s Tagliatelle a Sugo Di Pomodoro - obrázok 6
  7. 7

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia