Guľôčky so syrom v paradajkovej omáčke

Vladimír Morochovič
nezávislý šéfkuchár, 12. apríla 2015
Guľôčky so syrom v paradajkovej omáčke
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g horné
100 g strúhaný
2 strúčiky
20 lístkov cerstvá
800 g v šupke mladé
400 ml vlastnej šťave

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mladé zemiaky uvaríme v osolenej vode. Morčacie mäso zomelieme najemno s cesnakom, pridáme strúhaný parmezán a najemno nasekané lístky bazalky, okoreníme podľa potreby a vymiešame hladkú zmes.

  2. 2

    Z hmoty tvarujeme guľôčky, uložíme ich na plech na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C spolu so zemiakmi.

  3. 3

    Omáčku pripravíme tak, že paradajkové kocky vo vlastnej šťave prehrejeme s výpekom z guľôčok. Omáčku môžeme spestriť najemno nasekanou čerstvou bazalkou.

Diskusia k receptu

mariamka
recepty sefkucharov su fajn, len nemaju vypovednu hodnotu, navrhla by som radsej natacat video s komentarom
jamarlen
obľúbené u mojich dcér,/ zakrádajú sa na ne s vidličkou už pred obedom, aj po obede:)/ len s jemnejšími dochucovadlami
radost
poznačila som si pre budúci víkend..
akurát zemiaky teraz na jar už v šupke nejeme..lebo solanín..so šupkou jeme len do Vianoc..tak sa to u nás traduje generácie dozadu..
klukodvody
Tohle snad ani není komentář ale konstatování .Nevím ,jestli tyto recepty vkládá redakce a nebo ti šéfkuchaři ,ale vadí mně ,že se k dotazům nikdo nevyjadřuje .Myslel jsem ,že se všichni ke svým receptům chováme tak ,že když se někdo zeptá ,odpovídáme .
evanaaa
@klukodvody , ja som už viackrát písala, načo sem dávajú recepty šéf a profikuchári, toto je stránka amatérov, aspoň si myslím, a ešte nikdy na dotaz žiaden z nich neodpovedal, nanajvýš niekedy za nich odpovedala redakcia. Ale niektoré recepty sem pridané vyvolávali pochybnosti - buď sa nezhodoval postup alebo suroviny s fotografiou hotového jedla. Ale čo už, ak ich to baví........