Guľôčky so syrom v paradajkovej omáčke
Vladimír Morochovič
nezávislý šéfkuchár, 12. apríla 2015
nezávislý šéfkuchár, 12. apríla 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
400 g horné |
|
100 g strúhaný |
|
2 strúčiky |
|
20 lístkov cerstvá |
|
|
|
|
|
800 g v šupke mladé |
|
400 ml vlastnej šťave |
|
Postup
-
1
Mladé zemiaky uvaríme v osolenej vode. Morčacie mäso zomelieme najemno s cesnakom, pridáme strúhaný parmezán a najemno nasekané lístky bazalky, okoreníme podľa potreby a vymiešame hladkú zmes.
- 2
Z hmoty tvarujeme guľôčky, uložíme ich na plech na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C spolu so zemiakmi.
- 3
Omáčku pripravíme tak, že paradajkové kocky vo vlastnej šťave prehrejeme s výpekom z guľôčok. Omáčku môžeme spestriť najemno nasekanou čerstvou bazalkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
akurát zemiaky teraz na jar už v šupke nejeme..lebo solanín..so šupkou jeme len do Vianoc..tak sa to u nás traduje generácie dozadu..