Guľôčky so syrom v paradajkovej omáčke
			   Vladimír Morochovič
nezávislý šéfkuchár, 12. apríla 2015
		   
		   nezávislý šéfkuchár, 12. apríla 2015

Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 400 g horné | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g strúhaný | 
                                                             | 
                                                    
| 2 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 20 lístkov cerstvá | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 800 g v šupke mladé | 
                                                             | 
                                                    
| 400 ml vlastnej šťave | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Mladé zemiaky uvaríme v osolenej vode. Morčacie mäso zomelieme najemno s cesnakom, pridáme strúhaný parmezán a najemno nasekané lístky bazalky, okoreníme podľa potreby a vymiešame hladkú zmes.
- 2
 Z hmoty tvarujeme guľôčky, uložíme ich na plech na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C spolu so zemiakmi.
- 3
 Omáčku pripravíme tak, že paradajkové kocky vo vlastnej šťave prehrejeme s výpekom z guľôčok. Omáčku môžeme spestriť najemno nasekanou čerstvou bazalkou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


akurát zemiaky teraz na jar už v šupke nejeme..lebo solanín..so šupkou jeme len do Vianoc..tak sa to u nás traduje generácie dozadu..