Patizónové rizoto

Lukáš Kováčik
šé̀fkuchár penziónu Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 10. augusta 2014
Patizónové rizoto
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 g
20 g
500 g
300 ml
200 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na cibuľke a cesnaku speníme na malé kocky nakrájaný patizón. Pridáme ryžu, krátko orestujeme a zalejeme vínom.

  2. 2

    Víno necháme úplne odpariť, dolejeme vodu a varíme asi 10 – 15 minút, podľa toho, akú chceme mať ryžu.

  3. 3

    Rizoto pred dokončením zjemníme maslom, zasypeme parmezánom a dozdobíme petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu