Patizónové rizoto
Lukáš Kováčik
šé̀fkuchár penziónu Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 10. augusta 2014
šé̀fkuchár penziónu Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 10. augusta 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na cibuľke a cesnaku speníme na malé kocky nakrájaný patizón. Pridáme ryžu, krátko orestujeme a zalejeme vínom.
- 2
Víno necháme úplne odpariť, dolejeme vodu a varíme asi 10 – 15 minút, podľa toho, akú chceme mať ryžu.
- 3
Rizoto pred dokončením zjemníme maslom, zasypeme parmezánom a dozdobíme petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu