Plnená mäsová roláda na špagetách
kuchári hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 29. januára 2015
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso naklepeme na veľké pláty, osolíme a okoreníme, natrieme pestom a na každý plátok mäsa dáme plátok slaniny bacon. Olivy a sušené paradajky pokrájame na kocky a dáme na mäso.
- 2
Prstami rozdrobíme syr na každý plátok. Mäso opatrne zrolujeme a previažeme niťou. Do panvice dáme olivový olej, opečieme všetky rolky mäsa a potom necháme odležať.
- 3
Do panvice dáme slaninu, cibuľu a opražíme. Pridáme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme, pridáme cukor podľa chuti, potom pridáme sušené paradajky a kúsky mäsa. Podlejeme červeným vínom a pod pokrievkou dusíme 5–10 minút. Do omáčky dáme paradajky a bazalku. Ešte niekoľko minút povaríme.
- 4
Cestoviny uvaríme v slanej vode. Parmezán v tenkej vrstve nastrúhame na papier na pečenie tak, aby sme dostali okrúhlu formu. Na niekoľko sekúnd dáme do mikrovlnnej rúry, aby sa syr roztopil. Po vychladnutí máme syrové čipsy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu