Plnená mäsová roláda na špagetách

Matej Šándor a Márió Gombos
kuchári hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 29. januára 2015
Plnená mäsová roláda na špagetách
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 g
2 PL
3-4 PL
6 plátkov
Omáčka:
200 g
1-2 ks
400 ml
2 ks
2 PL
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso naklepeme na veľké pláty, osolíme a okoreníme, natrieme pestom a na každý plátok mäsa dáme plátok slaniny bacon. Olivy a sušené paradajky pokrájame na kocky a dáme na mäso.

  2. 2

    Prstami rozdrobíme syr na každý plátok. Mäso opatrne zrolujeme a previažeme niťou. Do panvice dáme olivový olej, opečieme všetky rolky mäsa a potom necháme odležať.

  3. 3

    Do panvice dáme slaninu, cibuľu a opražíme. Pridáme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme, pridáme cukor podľa chuti, potom pridáme sušené paradajky a kúsky mäsa. Podlejeme červeným vínom a pod pokrievkou dusíme 5–10 minút. Do omáčky dáme paradajky a bazalku. Ešte niekoľko minút povaríme.

  4. 4

    Cestoviny uvaríme v slanej vode. Parmezán v tenkej vrstve nastrúhame na papier na pečenie tak, aby sme dostali okrúhlu formu. Na niekoľko sekúnd dáme do mikrovlnnej rúry, aby sa syr roztopil. Po vychladnutí máme syrové čipsy.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobré....len by som bola zvedavá, ako sa dá rebierko rozklepať na veľký ( alebo iný) plát....?

Zaujímavé video z archívu TV Varecha