Panenka na gratinovanom patizóne

Lukáš Kováčik
šé̀fkuchár penziónu Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 10. augusta 2014
Panenka na gratinovanom patizóne
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
500 g
500 g
600 ml
300 g
4 ks
20 g
200 ml
250 g




Postup

  1. 1

    Mäso očistíme, zbavíme šliach, nakrájame a opečieme sprudka na olivovom oleji. Osolíme, okoreníme a dáme dopiecť do rúry na 150 °C asi 10 – 15 minút.

  2. 2

    Zemiaky a patizón nakrájame na tenké plátky, povaríme krátko v smotane, dochutíme soľou a korením. Po vychladnutí pridáme rozšľahané vajíčka. Dáme zapiecť do rúry na 170 °C približne 45 minút.

  3. 3

    Smotanová omáčka: Smotanu pomaly varíme (redukujeme) do zhustnutia, dochutíme soľou a korením, pridáme pažítku a zahustíme maslom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia