Panenka na gratinovanom patizóne
Lukáš Kováčik
šé̀fkuchár penziónu Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 10. augusta 2014
šé̀fkuchár penziónu Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 10. augusta 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso očistíme, zbavíme šliach, nakrájame a opečieme sprudka na olivovom oleji. Osolíme, okoreníme a dáme dopiecť do rúry na 150 °C asi 10 – 15 minút.
- 2
Zemiaky a patizón nakrájame na tenké plátky, povaríme krátko v smotane, dochutíme soľou a korením. Po vychladnutí pridáme rozšľahané vajíčka. Dáme zapiecť do rúry na 170 °C približne 45 minút.
- 3
Smotanová omáčka: Smotanu pomaly varíme (redukujeme) do zhustnutia, dochutíme soľou a korením, pridáme pažítku a zahustíme maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu