Foto: mardo
Hladal som fajn recept a tato polievka je mixom vsetkych co som videl. Tie kombinacie mi tak k sebe pasovali. Mozem povedat ze uspesne, Zobraziť celý popisHladal som fajn recept a tato polievka je mixom vsetkych co som videl. Tie kombinacie mi tak k sebe pasovali. Mozem povedat ze uspesne, chutila a urcite sa k nej vratim.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks biela časť |
|
3 strúčiky |
|
7 ks |
|
|
|
|
|
1 ks čerstvá |
|
|
|
čerstvo mleté |
|
1 ks |
|
1,3 l na podliatie |
|
|
Postup
-
1
Zacneme krajanim a cistenim. Nebude toho vela, cibula, por, cesnak, to je zlozenie na zaklad nasej polievky. Nakrajame a osmahneme na masle, nie zprudka, pekne pomaly, nech nam cesnak nezhorkne. Pocas si pripravime cuketu, z jednej si odkrojime polovicu zelenej supky, pokrajame na juliany, polozime na tanier a posolime. Efekt toho je ze zmakne a mozme ju pouzit nakoniec na funkcnu dekoraciu. Bude fajn, al dente! Ked bude cibulka hotova pridame pekne nakrajanu cuketu. Premiesame, osolime a okorenime. Restujeme povedzme pat minut. Zalejeme vyvarom tak aby bolo vsetko zakryte a varime 15 minut.
-
2
Pokial sa nam polievka vari, pripravime si paradajky, na olivovom oleji si osmahneme nadrobno nasekany cesnak, pridame na pol nakrajane paradajky a sprudka osmahneme, posolime, korenime a pokvapkame citronovou stavou. Odstavime z ohna a nechame vedla sporaka. Polievka sa uz pomaly dokoncuje, jedine co ostava je pridanie cerstvej bazalky, teda listkov, ja som dal za plnu hrst, nic sa nestane ked date aj viac. Poriadne zmixujeme mixerom na krem. Pokial treba, pridajte vyvar, hustotu si urcujete sami. Okostujeme, pokial treba dosolime a dokorenime. Nalozime na tanier, pridame juliany, paradajky, hobliny parmazanu, pokvapkame stavou z citrona, zakvapkame olivovym olejom a mozme podavat. Verte, krasna harmonia chuti, s kazdou lyzickou ina. Prajem Vam dobru chut!
Diskusia k receptu