Zubáč s bryndzovou cuketou fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 26. apríla 2015 14:20
Ďalšie recepty »

Zubáč, pre mňa King medzi rybami...

15 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
 (prepustené maslo)
Príloha:
3 ks
250 g
2-3 PL strúhaný
1-2 ČL
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Na celom recepte je najzložitejšie zohnať rybára, ktorý nám chytí zubáča:) Foto ako z Čelustí :)

    Zubáč s bryndzovou cuketou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rybe odstránime hlavu a odstránime rebrá s chrbticou, odložíme na polievku. Narežeme na vhodné porcie. Kožu ostrým nožom narežeme, aby sa lepšie prepiekla a nekrútila sa na panvici.

    Zubáč s bryndzovou cuketou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokvapkáme olejom, osolíme a posypeme mletým korením, vmasírujeme do mäsa. Nič viac na rybu netreba, iba ak by sme ju chceli zabiť druhý raz. Citrón si môžete dať po tepelnej úprave. Na panvici zohrejeme prepustené maslo a rybu opekáme najskôr zo strany kože asi 3 minúty, po otočení ešte 2 minúty. Nám to stačilo, aby nebola vysušená. Do výpeku som vložila na kolieska nakrájaný citrón a trochu som nechala opiecť, ten ochutil výpek a tým som preliala opečenú rybu.

    Zubáč s bryndzovou cuketou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mladú neošúpanú cuketu dobre umyjeme a nastrúhame, na rozpustenom a dobre rozohriatom masle restujeme asi 3-4 minúty.

    Zubáč s bryndzovou cuketou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme rozdrobenú bryndzu, premiešame kým sa nerozpustí a na záver vmiešame nastrúhaný parmezán a necháme rozpustiť a spojiť, celé to netrvá viac ako 3 minúty.

    Zubáč s bryndzovou cuketou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Už len naklásť na tanier a pochutnať si. Škoda, že sa na naše stoly táto výnimočne chutná ryba nedostáva častejšie :( Dobrú chuť prajem...

    Zubáč s bryndzovou cuketou (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist