Zubáč s bryndzovou cuketou fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 26. apríla 2015

Zubáč, pre mňa King medzi rybami...

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
 (prepustené maslo)
Príloha:
3 ks
250 g
2-3 PL strúhaný
1-2 ČL




Postup

  1. 1

    Na celom recepte je najzložitejšie zohnať rybára, ktorý nám chytí zubáča:) Foto ako z Čelustí :)

    Zubáč s bryndzovou cuketou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rybe odstránime hlavu a odstránime rebrá s chrbticou, odložíme na polievku. Narežeme na vhodné porcie. Kožu ostrým nožom narežeme, aby sa lepšie prepiekla a nekrútila sa na panvici.

    Zubáč s bryndzovou cuketou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokvapkáme olejom, osolíme a posypeme mletým korením, vmasírujeme do mäsa. Nič viac na rybu netreba, iba ak by sme ju chceli zabiť druhý raz. Citrón si môžete dať po tepelnej úprave. Na panvici zohrejeme prepustené maslo a rybu opekáme najskôr zo strany kože asi 3 minúty, po otočení ešte 2 minúty. Nám to stačilo, aby nebola vysušená. Do výpeku som vložila na kolieska nakrájaný citrón a trochu som nechala opiecť, ten ochutil výpek a tým som preliala opečenú rybu.

    Zubáč s bryndzovou cuketou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mladú neošúpanú cuketu dobre umyjeme a nastrúhame, na rozpustenom a dobre rozohriatom masle restujeme asi 3-4 minúty.

    Zubáč s bryndzovou cuketou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme rozdrobenú bryndzu, premiešame kým sa nerozpustí a na záver vmiešame nastrúhaný parmezán a necháme rozpustiť a spojiť, celé to netrvá viac ako 3 minúty.

    Zubáč s bryndzovou cuketou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Už len naklásť na tanier a pochutnať si. Škoda, že sa na naše stoly táto výnimočne chutná ryba nedostáva častejšie :( Dobrú chuť prajem...

    Zubáč s bryndzovou cuketou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mesiar50
Pekna harmonia farieb ktora pritahuje oci.Zaujimava a lakava priloha kvoli ktorej si recept ulozim.Vdaka.
afataga
ja zjem rybu iba obcas, ale ta tvoja zubata potvora vyzera fajne, ale tu cuketu by som si ja veru nepokazila s bryndzou, vobec si to neviem predstavit ku rybe, ale mozno by som bola prekvapena :-)
1x evusik
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Veľmi pekný recept. Už len toho zubáča mať -:(
drajan
Priznám sa... že ešte viac ako ryba ma zaujala tá cuketa... to hned vyskúšam... doslova zbieram recepty z cukety, ktorú máme veľmi radi. DAKUJEM za skvelý tip.
radost
ryba nie je..ani asi nebude..
ale cuketa áno..v lete aj denne..už je v zemi..s varecháčmi dobre je mi..:-)
amelie
ryby hocikedy a akékoľvek:-))) a tá príloha ...no, takmer som neverila vlastným očiam:-))) a že to nezišlo na um mne :-( KK*****
jamarlen
krásne si navaril, i keď kombinácia mliečneho výrobku s rybou je histamínové peklo pre citlivých…
s bryndzou robievame cuketu aj uhorku, pridávame ešte cesnak. alebo kôpor
tiginko
k zubáčovi som sa zatiaľ dostala len u kamaráta-rybára a potom v Maďarsku. Máš veľkú pravdu, pre nás "suchozemcov" je to asi najchutnejšia ryba a to ja teda ryby veľmi nemusím. Už za ňu máš u mňa veľké plus, oceňujem hlavne že si ju ničím zbytočným nesprznila. A tá príloha ma veľmi príjemne prekvapila. Si jednou z najprínosnejších varecháčok, či ako sa to správne v tejto nočnej hodine povie, aké poznám. Vďaka že sem chodíš a prispievaš @zuzanka
jarunka
Velmi pekne, lakave foto. To je tak nieco pre mna, ryby mam velmi rada. Ale kto by mi tu rybku ocistil? Moj muz asi nie.
alexdidi
Krásny, ten najjednoduchší a pritom najlepší recept na rybu s veľmi zaujímavou prílohou. Rada vyskúšam.
mariamka
ked vidim detail, je mi jasne :) zubac, candat, mas pravdu, kral medzi rybami, mam kamarata, co vyhrava s nim sutaze, v nasom rybniku, zial, nerastu, tak aspon tu cuketku si spravim, my sme bryndzovi :) chvalim tvoje dielko
zuzanka1367
@izabellka potešila si ma, @kukulienka71 ani Usain Bolt by nedobehol včas, ostalo trochu cukety :) @mesiar50 ,@farbuska @dr ,@radost vďaka, @afataga ,zubatá potvora sa mi videla málo na nachovanie familie, tak som špekulovala s prílohou, len do malého množstva cukety som vmiešala kúsok bryndze a ochutnala, chutilo, tak vznikla príloha miesto halušiek...:) @darjan v lete sa recept možno hodí, @amelie ,takto sa tu nápadmi navzájom podporíme, @jamarlen našťastie máme dobré trávenie, vyskúšam Tvoje rady, isto bude príležitosť @tiginko aj ušiská sa mi začervenali, veď čo je navariť z takých skvelých surovín, ak aspoň jeden človek použije môj recept ako inšpiráciu, splnil svoje poslanie, ďakuje Ti. @jarunka aj ja som použila mužské ruky :) @terinka55 aj bez bryndze je zubáč skvelá voľba, to je dobré, že máme rôzne chute, obohacuje to @alexdidi budem rada ak Vám bude chutiť, @mariamka ,detail je neomylný :) je dobre mať takých kamarátov, aj u nás aj ryby, aj bryndza. Ďakujem Vám všetkým za pekné písmenka.
fineliving
joj, nádherný recept, zbožňujem takéto nápadité a určite veľmi, veľmi chutné jedlá, ukladám do KK a vyskúšam, aj keď zubáča nezoženiem :), proste tam hodím prvú rybu, čo zbadám :-D
radox1
spravne pripraveny zubac,len tu bryndzu by som vynechal a tu-liptov co je na fotke- obzvlazd.len raz som ju kupil a bola to katastrofa,dokonca v nejakom teste skoncila tusim posledna.
1x radox1
jujoska
velmi pekne navarene @zuzanka , zubac je podla mna najlepsia sladkovodna ryba, aj ked u mna trochu superi s tolstolobikom.
Mimochodom @jozefj ta bryndza na obrazku nema s poriadnou liptovskou bryndzou nic spolocne, akurat mu robi hanbu. Najprv ju ochutnaj kym zacnes znovu oponovat Radoxovi za kazdu cenu. Nic v zlom Zuzanka :-D
jozefj
Jujoska ospravedlňujem sa .Liptovská bryndza je zlá.Prepáč bol to môj názor.
ivav
Zubáča som už jedla a veľmi mi chutil. Tvoj recept je zaujímavý a fotka nádherná, lákavá!
jeery
Ako rybára zameraného na dravce ma zaujal a pridal som si ho do KK. Teraz už len počasie na ryby,lebo treba aj vyskúšať.Tu stále padá dážď.


zuzanka1367
Pstruh so zubáčom? Aj dala by som si povedať, ďakujem za pozornosť , tu v horách podpolianskych sú tropické horúčavy, dnes 32,5 , dážď by potešil :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia