Tortelliny plnené paradajkami fotorecept

Majo Cehlár a Janko Matta
hotel Bankov v Košiciach, 31. júla 2014
Tortelliny plnené paradajkami (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
550 g (semolina)
4 ks
6 ks
2 PL
1 čl
Plnka:
200 g
620 g
1 šálka
150 g
150 g
200 g
1/2 šálky




Postup

  1. 1



    Cesto: Všetky ingrediencie zmiešame a vypracujeme hladké a veľmi pružné cesto a necháme ho asi polhodinu odpočinúť. Odpočinuté cesto potom na pomúčenej doske vypracujeme na tenké plátky a z nich postupne vykrojíme okrúhle tvary na torteliny.

  2. 2



    Plnka: Polovicu paradajok prekrojíme a vyberieme, dužinu nasekáme nadrobno. To opakujeme aj so sušenými paradajkami. Bazalkové listy zrolujeme a nakrájame, premiešame so strúhankou s časťou postrúhaného parmezánu. Pridáme soľ a korenie, ak treba, ešte pridáme strúhanku.

  3. 3



    Zo zmesi vyformujeme guľôčky, ktoré vkladáme do stredu vykrojeného cesta. Okraje potrieme žĺtkom a preložíme do tvaru pirôžka, rohy potrieme opäť žĺtkom a zahneme spodnú časť nahor a spojíme oba rohy. Tortelliny varíme tri až päť minút v osolenej vriacej vode. V kastróle speníme maslo a pridáme nasekanú šalviu, zvyšok cherry paradajok, vložíme tortelliny a podávame.

Diskusia k receptu

katka78
Rada si robím domáce plnené cestoviny, príležitostne vyskúšam aj tieto, páčia sa mi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia