Tortelliny plnené paradajkami fotorecept
hotel Bankov v Košiciach, 31. júla 2014

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 550 g (semolina) |
|
| 4 ks |
|
| 6 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1 čl |
|
| Plnka: | |
| 200 g |
|
| 620 g |
|
| 1 šálka |
|
|
|
|
|
|
|
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 200 g |
|
| 1/2 šálky |
|
Postup
-
1

Cesto: Všetky ingrediencie zmiešame a vypracujeme hladké a veľmi pružné cesto a necháme ho asi polhodinu odpočinúť. Odpočinuté cesto potom na pomúčenej doske vypracujeme na tenké plátky a z nich postupne vykrojíme okrúhle tvary na torteliny.- 2

Plnka: Polovicu paradajok prekrojíme a vyberieme, dužinu nasekáme nadrobno. To opakujeme aj so sušenými paradajkami. Bazalkové listy zrolujeme a nakrájame, premiešame so strúhankou s časťou postrúhaného parmezánu. Pridáme soľ a korenie, ak treba, ešte pridáme strúhanku.- 3

Zo zmesi vyformujeme guľôčky, ktoré vkladáme do stredu vykrojeného cesta. Okraje potrieme žĺtkom a preložíme do tvaru pirôžka, rohy potrieme opäť žĺtkom a zahneme spodnú časť nahor a spojíme oba rohy. Tortelliny varíme tri až päť minút v osolenej vriacej vode. V kastróle speníme maslo a pridáme nasekanú šalviu, zvyšok cherry paradajok, vložíme tortelliny a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu