Dubákové rizoto v parmezánovom košíčku fotorecept
Pavol Šebest
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 20. novembra 2014
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 20. novembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme na olivovom oleji dosklovita. Pridáme suchú neumytú ryžu a krátko urestujeme. Pridáme na kocky narezané dubáky a podlejeme vínom.- 2
Alkohol necháme odpariť, osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom tak, aby bola ryža vždy trochu zaliata. Varíme a priebežne miešame na miernom ohni tak, aby vzniklo krémové rizoto. Na záver dochutíme syrom a ozdobíme shiso výhonkami.- 3
Parmezánové košíčky: Nastrúhaný parmezán nasypeme na mastný papier do tvaru kruhov s priemerom asi 10 centimetrov. Pečieme v rúre 5 minút pri teplote 180°C. Po vytiahnutí z rúry položíme na sklenenú misku tak, aby sa vytvoril košíček a necháme vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu