Dubákové rizoto v parmezánovom košíčku fotorecept

Pavol Šebest
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 20. novembra 2014
Dubákové rizoto v parmezánovom košíčku (fotorecept)
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
400 g
200 g
100 g
1 l
200 g
150 g
2 g
2 g




Postup

  1. 1


    Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme na olivovom oleji dosklovita. Pridáme suchú neumytú ryžu a krátko urestujeme. Pridáme na kocky narezané dubáky a podlejeme vínom.

  2. 2


    Alkohol necháme odpariť, osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom tak, aby bola ryža vždy trochu zaliata. Varíme a priebežne miešame na miernom ohni tak, aby vzniklo krémové rizoto. Na záver dochutíme syrom a ozdobíme shiso výhonkami.

  3. 3


    Parmezánové košíčky: Nastrúhaný parmezán nasypeme na mastný papier do tvaru kruhov s priemerom asi 10 centimetrov. Pečieme v rúre 5 minút pri teplote 180°C. Po vytiahnutí z rúry položíme na sklenenú misku tak, aby sa vytvoril košíček a necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu

jarunka
To moze by t dobre aj na plnenie tych velkych cestovinovych musliciek. Paci sa mito.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia