Tekvicové rizoto

ziziak - bez fotkyziziak, 11. decembra 2014
Tekvicové rizoto
Foto: ziziak

Skončila jeseň, keď tekvice dozrievajú sú najkvalitnejšie a je ich hojne. Tekvica je obľúbená v polievke, cestovinách či ako jednoduché pyré. Kombináciu tekvice a ryže som objavil u Antoniho Carluccia, jedného z najznámejších talianských gurmánov.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 l
3 PL
1 menšia
1/2 stonky
1/4 čerstvá
1 čerstvá vetvička
300 g
60 ml
300 g
40 g neslané
60 g nastrúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeleninový vývar ako prvý necháme zovrieť a ponecháme ho na slabom plameni aby nechladol a ani sa nevaril.

  2. 2

    V hlbšej panvici ohrejeme olej a mierne opražíme cibuľu, zeler, feferonku a rozmarín. Neskôr pridáme ryžu a premiešame tak, aby bola ryža obalená olejom. Biele víno a neustále miešame, kým sa víno neodparí. Potom pridáme tekvicu spolu s naberačkou vývaru, stále miešame a varíme, kým vývar nevsiakuje do ryže. Postupne pridávame vývar cca 20 minút, pokiaľ sa ryža neuvarí al dente.

  3. 3

    Po uvarení odstavíme pancivu bokom a vmiešame maslo s parmezánom.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: