Foto: ziziak
Skončila jeseň, keď tekvice dozrievajú sú najkvalitnejšie a je ich hojne. Tekvica je obľúbená v polievke, cestovinách či ako jednoduché pyré. Kombináciu tekvice a Zobraziť celý popisSkončila jeseň, keď tekvice dozrievajú sú najkvalitnejšie a je ich hojne. Tekvica je obľúbená v polievke, cestovinách či ako jednoduché pyré. Kombináciu tekvice a ryže som objavil u Antoniho Carluccia, jedného z najznámejších talianských gurmánov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5 l |
|
3 PL |
|
1 menšia |
|
1/2 stonky |
|
1/4 čerstvá |
|
1 čerstvá vetvička |
|
300 g |
|
60 ml |
|
300 g |
|
40 g neslané |
|
60 g nastrúhaný |
|
Postup
-
1
Zeleninový vývar ako prvý necháme zovrieť a ponecháme ho na slabom plameni aby nechladol a ani sa nevaril.
- 2
V hlbšej panvici ohrejeme olej a mierne opražíme cibuľu, zeler, feferonku a rozmarín. Neskôr pridáme ryžu a premiešame tak, aby bola ryža obalená olejom. Biele víno a neustále miešame, kým sa víno neodparí. Potom pridáme tekvicu spolu s naberačkou vývaru, stále miešame a varíme, kým vývar nevsiakuje do ryže. Postupne pridávame vývar cca 20 minút, pokiaľ sa ryža neuvarí al dente.
- 3
Po uvarení odstavíme pancivu bokom a vmiešame maslo s parmezánom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem