Foto: dvorka
Doteraz som robila niekoľko bylinkových omáčok no táto mi chutila asi najviac. Suroviny sa môžu nasekať spolu v mixéri, ja som všetko robila ručne.
príprava
Suroviny
30 g jemne posekaná |
|
1 strúčik malý prelisovaný |
|
1 PL strúhané |
|
3 - 4 PL |
|
15 g strúhaný |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Umytú a osušenú čerstvú pažítku som nastrihala nožnicami na bylinky. K nej sa pridá prelisovaný cesnak, ja som si nastrihala čerstvý podobný mladej jarnej cibuľke.
-
2
Za hrsť orechov som najemno nastrúhala, pridala jedlý olej. Je na každom aký zvolí, aký má rád.
-
3
Rúčkou z keramického mažiaru som bylinky olej a orechy poriadne popučila. Nastrúhala som si syr. Pridala som aj trochu plesnivého rokfortu, preto som nepoužila soľ. Spolu som všetko dobre premiešala a dala do misky. Uchováva sa v sklenenej dóze v chladničke, vraj takto vydrží aj 3 týždne.
-
4
Na obed som si uvarila cestoviny a zmiešala s pestom.
Tak tu je moje pažítkové pesto poviem vám má riadne grády, pripravila som ho viac tak som ho šupla aj do mrazničky, už mám takéto uskladnenie odskúšané na bazalkovom peste.