Tagliatelle s paradajkovou omáčkou, olivami a kaparami
Foto: elixir
Časom prichádzam na chuť surovinám, ktoré by som predtým nezjedla, ako sú olivy, kapary a chilli. Cez víkend sme zašli do talianskej reštaurácie a Zobraziť celý popisČasom prichádzam na chuť surovinám, ktoré by som predtým nezjedla, ako sú olivy, kapary a chilli. Cez víkend sme zašli do talianskej reštaurácie a objednala som si jedlo, ktoré časť z nich obsahovalo. Chutilo mi a tak toto je pokus o jeho imitáciu, volalo sa Tagliatelle della Chef (Šéfkuchárove tagliatelle).
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
180 g |
|
8 ks |
|
4 ks |
|
1 hrsť |
|
3 PL bez kôstky |
|
1,5 ČL |
|
hoblinky |
|
Omáčka: | |
2 PL strúhaný |
|
5-6 PL |
|
1 PL kopcovitá |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Cestoviny tagliatelle uvaríme podľa návodu na obale, prípadne domáce podľa zvyku.
- 2
Na panvicu dáme olej a zľahka na ňom opražíme paradajky cherry. Vyberieme ich, do panvice dáme paradajkový pretlak a smotanu, zamiešame. Pridáme korenia a soľ, nakoniec strúhaný parmezán a dobre prehrejeme, trošku zredukujeme ak treba.
- 3
Uvarené tagliatelle dáme do panvice a premiešame s omáčkou. Potom pridáme kapary, olivy a opražené paradajky cherry, premiešame, na krátko prikryjeme a už odložené z plameňa necháme prehriať.
- 4
Následne cestoviny dáme na tanier, dozdobíme sušenými paradajkami, rukolou a hoblinkami parmezánu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu