Foto: fi0na
hubové rizoto som varila vždy z klasickej ryže, tentokrát som použila Arborio a výsledok je skvelý
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do rizota som použila cuketu hruškového tvaru od maminy. Keď som ju rozrezela zistila som, že neviem čo je zač. :))) ale chutí výborne
-
2
K samotnému rizotu: na panvici som na olivovom oleji opražila nakrájanú šalotku, po 2 minútach som k nej pridala cesnak na drobno a minútku popražila. Pridala som nakrájané huby, cuketu, pórik a hrášok. Osolíme okoreníme a po cca 3 minútach pridáme do panvice ryžu a podlejeme vínom.
- 3
Ryžu treba pozorne sledovať a pravidelne zalievať vývarom. Keď začne byť ryža al dente, pridáme sušené paradajky a parmezán. Pod pokrievkou necháme dojsť. Správna konzistencia má byť krémova, rizoto sa má jemne rozlievať na tanieri. Podávame s parmezánom a vínkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
tekvicu do rizota som ešte nedával, ale celkom sa mi to zapáčilo, vďaka za inšpiráciu,,,,