Pikantné krídelká a šalát s cuketou

timara - fotkatimara, 20. augusta 2014
Pikantné krídelká a šalát s cuketou
Foto: timara

Najobľúbenejšie jedlo môjho manžela. Krídelká. Avšak o nič horšie v tejto marináde nie sú ani bravčové rebierka :). A ja zas milujem kombináciu čerstvého Zobraziť celý popisNajobľúbenejšie jedlo môjho manžela. Krídelká. Avšak o nič horšie v tejto marináde nie sú ani bravčové rebierka :). A ja zas milujem kombináciu čerstvého šalátu s chrumkavými krutónikmi :)

2-3
porcie
10 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

Pikantné krídelká:
700 g
1 lyžica
1 lyžica
1 lyžica (kikkoman)
1 a 1/2 lyžica
1 - 2 ks
2 - 3 strúčky
Šalát s cuketou:
5 - 6 listov
1 ks
Krutóny:
2 krajce




Postup

  1. 1

    Krídelká si umyjeme a osušíme. V mise si zmiešame všetky tekuté prísady a na drobno nakrájaný cesnak a chilli papričky. Krídelká dôkladne premiešame, aby sa zmes dostala všade. Pečieme prikryté cca hodinu, občas ich polievame výpekom. Potom ich odokryjeme a pečieme, do kým nie sú krídelká krásne červeno-zlatavé :)

  2. 2

    Ľadový šalát umyjeme, osušíme a natrháme do misy. Cuketu nakrájame na tenké plátky (ja ich robím so škrabkou na zeleninu :). Pridáme nastrúhaný parmezán a zľahka premiešame.

  3. 3

    V miske si zmiešame olivový olej, soľ a čerstvo namleté korenie. Pridáme nakrájané krutóny a premiešame. Rozložíme ich na plech, na ktorý sme si dali papier na pečenie. Pečieme 2-5 minút. Šalát posypeme krutónikmi a môžeme ho ešte dozdobiť hoblinkami parmezánu.

Diskusia k receptu

radox1
super recept,krasna uprava a foto,ale hodinu prikryte?odporucam vlozit do rozhorucebej rury na 210° na 20-30 min a hotovo,samozrejme odokryte.
timara
@radox1 ja som robila aj na vyššej teplote kratšie, ale zdali sa mi také tuhšie. Aj na grile keď sme ich robili, neboli také mäkučké, tak radšej robím dlhší čas na nižšej teplote a keď sú prikryté zostanú krásne šťavnaté.
pacinka
Idem zohnať krídielká a vyskúšam, vyzerá to nádherne
frezia68
@timara : ale si mi narobila chute,lebo som už dávnejšie nerobila.Robím podobnú marinádu a tiež pečiem 1/2 hod. prikryté,mám rada,ak sa mäso od kostí ľahko odoberá.Krásna,lákavá fotka a pekne zapečené ,máš ***** :-)
timara
No ono je to s tým časom pečenia vždy také zložitejšie . . .ja robievam všetko mäso v mise z ja(e)nskeho? skla. Vždy to pečiem prikryté, krídelká, kurča, rebierka, bôčik, morčacie, krkovičku . . . aj ja mám rada rozpadjaúce sa mäso, zapekám to až pred koncom do takej podoby, ako sa mi to páči a riadim sa farbou či už je vyhovujúca :) Tiež to záleží od rúry (nemám gril ani nijaké špeciálne funkcie), ako vysoko ten pekáč je a ja to vždy dávam do nevyhriatej rúry, tak ešte kým sa tá nahraje aj s tou misou . . . takže ten čas pečenia bude asi individuálny u každého :) @frezia ďakujem za pochvalu