Foto: timara
Najobľúbenejšie jedlo môjho manžela. Krídelká. Avšak o nič horšie v tejto marináde nie sú ani bravčové rebierka :). A ja zas milujem kombináciu čerstvého Zobraziť celý popisNajobľúbenejšie jedlo môjho manžela. Krídelká. Avšak o nič horšie v tejto marináde nie sú ani bravčové rebierka :). A ja zas milujem kombináciu čerstvého šalátu s chrumkavými krutónikmi :)
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Pikantné krídelká: | |
700 g |
|
1 lyžica |
|
1 lyžica |
|
1 lyžica (kikkoman) |
|
1 a 1/2 lyžica |
|
1 - 2 ks |
|
2 - 3 strúčky |
|
Šalát s cuketou: | |
5 - 6 listov |
|
1 ks |
|
|
|
Krutóny: | |
2 krajce |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Krídelká si umyjeme a osušíme. V mise si zmiešame všetky tekuté prísady a na drobno nakrájaný cesnak a chilli papričky. Krídelká dôkladne premiešame, aby sa zmes dostala všade. Pečieme prikryté cca hodinu, občas ich polievame výpekom. Potom ich odokryjeme a pečieme, do kým nie sú krídelká krásne červeno-zlatavé :)
- 2
Ľadový šalát umyjeme, osušíme a natrháme do misy. Cuketu nakrájame na tenké plátky (ja ich robím so škrabkou na zeleninu :). Pridáme nastrúhaný parmezán a zľahka premiešame.
- 3
V miske si zmiešame olivový olej, soľ a čerstvo namleté korenie. Pridáme nakrájané krutóny a premiešame. Rozložíme ich na plech, na ktorý sme si dali papier na pečenie. Pečieme 2-5 minút. Šalát posypeme krutónikmi a môžeme ho ešte dozdobiť hoblinkami parmezánu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu