Foto: timara
Konečne som v lese mala šťastie na kuriatka. Tak som hneď vedela čo s nimi, keďže som polievková . . .
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masle orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu a kuriatka. Časť takto orestovaných kuriatok si odložíme bokom na záverečné dozdobenie. Prilejeme víno a varíme, kým sa nám zredukuje na polovicu. Zalejeme vývarom a varíme cca 15-20 minút.
- 2
Všetko rozmixujeme do hladka, prilejeme smotanu, dochutíme soľou a čerstvo namletým korením. Polievku dozdobíme opečenými kuriatkami, ktoré sme si odložili, vňaťkou a strúhaným parmezánom. Môžeme podávať s tmavým chlebom.
- 3
Recept som našla v Apetite ako švédsku špecialitu (KANTARELLSOPPA). Jediné čo som zamenila, tak to červenú cibuľu za šalotku. A ten parmezán by som povedala, že je tam oproti originálu tiež asi na vyše :) Ale práve s ním to chutilo tak dobre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu