Kura Calabrese s krémovou polentou
šéfkuchár a odborník na párovanie piva a jedla, 21. septembra 2014
Foto: Heineken Slovensko
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
120 g |
|
|
|
12 ks |
|
8 ks |
|
4 väčšie strúčiky |
|
2 vetvičky |
|
2 vetvičky |
|
2 vetvičky |
|
|
|
|
|
4 PL |
|
z 1 citróna |
|
150 g |
|
40 g |
|
40 g |
|
1/2 čl |
|
|
Postup
-
1
Kuracie stehná potrieme citrónovou šťavou a necháme odokryté v chladničke (ideálne cez noc). Po vybratí z chladničky osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Odložíme na teplé miesto.
- 2
Rúru alebo zapekací gril pred-hrejeme na 180 °C. Cibuľu nakrájame na osminky a huby na polovice, menšie huby necháme v celku. Cesnak nakrájame na polovice. Všetko urestujeme na oleji v tej istej panvici, pridáme paradajky, bylinky, olivy, soľ a korenie. Potom stehná uložíme späť na zmes cibule a húb, kožou nahor.
- 3
Pečieme 10 – 12 minút, podľa výšky mäsa. Medzitým necháme zovrieť potrebné množstvo osolenej vody (postupujeme podľa odporúčania na obale polenty). Prisypeme kukuričnú krupicu, prevaríme, do hotovej polenty pridáme maslo a strúhaný parmezán, podľa potreby dosolíme a ochutíme mletým muškátovým orechom. Stehná podávame s horúcou polentou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu