Kura Calabrese s krémovou polentou

Laci Hornáček
šéfkuchár a odborník na párovanie piva a jedla, 21. septembra 2014
Kura Calabrese s krémovou polentou
Foto: Heineken Slovensko
4
porcie
35 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
120 g
12 ks
8 ks
4 väčšie strúčiky
2 vetvičky
2 vetvičky
2 vetvičky
4 PL
z 1 citróna
150 g
40 g
40 g
1/2 čl




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná potrieme citrónovou šťavou a necháme odokryté v chladničke (ideálne cez noc). Po vybratí z chladničky osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Odložíme na teplé miesto.

  2. 2

    Rúru alebo zapekací gril pred-hrejeme na 180 °C. Cibuľu nakrájame na osminky a huby na polovice, menšie huby necháme v celku. Cesnak nakrájame na polovice. Všetko urestujeme na oleji v tej istej panvici, pridáme paradajky, bylinky, olivy, soľ a korenie. Potom stehná uložíme späť na zmes cibule a húb, kožou nahor.

  3. 3

    Pečieme 10 – 12 minút, podľa výšky mäsa. Medzitým necháme zovrieť potrebné množstvo osolenej vody (postupujeme podľa odporúčania na obale polenty). Prisypeme kukuričnú krupicu, prevaríme, do hotovej polenty pridáme maslo a strúhaný parmezán, podľa potreby dosolíme a ochutíme mletým muškátovým orechom. Stehná podávame s horúcou polentou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Pre mňa síce trochu komplikovaný recept, robiť ho nebudem, a tie bylinky takisto nepoužívam, zdajú sa mi aromatické, treba si na ne zvyknúť a to sa mi nedarí, ale som rada, že tie recepty pridáva mne sympatický "pán kuchár", ktorého poznám z TV P.... a rada som ho pozerala, a teraz vidím jeho recepty dokonca tu, na Vareche. Ako som spomenula, variť to nebudem, ale k hotovému by som sa nechala pozvať, aby som vedela, ako to chutí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia