Baby cuketky s drobkovo-parmezánovou plnkou
hlavný kuchár hotela Danubia Gate v Bratislave, 18. januára 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Dobre ochutiť, pritom však nepreháňať. Ale najmä nepohrdnúť žiadnou časťou kuracieho mäska. Tieto pravidlá vyznávam vo svojej súkromnej, ale aj v reštauračnej kuchyni.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cuketky paríme asi 5 minút, vydlabeme vnútro tak, aby ostali „lodičky“. Drobky pokrájame na malé kúsky a urestujeme na cibuľke. Do zmesi pridáme vnútro cuketiek a obe papriky, tymian a nakoniec soľ a korenie.
- 2
Zmes odstavíme a necháme vychladnúť. Vmiešame vajíčka a polovicu parmezánu. Zmes dáme do chladničky na pol hodiny odstáť.
- 3
Potom už len cuketky naplníme, posy-peme zvyšným parmezánom a pečieme 10 minút v rúre rozohriatej na 180 °C. Cuketky môžeme podľa chuti nahradiť napríklad baklažánom, paprikou či tekvicou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu