Baby cuketky s drobkovo-parmezánovou plnkou

Lukáš Pančík
hlavný kuchár hotela Danubia Gate v Bratislave, 18. januára 2015
Baby cuketky s drobkovo-parmezánovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Dobre ochutiť, pritom však nepreháňať. Ale najmä nepohrdnúť žiadnou časťou kuracieho mäska. Tieto pravidlá vyznávam vo svojej súkromnej, ale aj v reštauračnej kuchyni.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

16 ks
80 g
50 g
100 g
50 g
2 ks
1 vetvička




Postup

  1. 1

    Cuketky paríme asi 5 minút, vydlabeme vnútro tak, aby ostali „lodičky“. Drobky pokrájame na malé kúsky a urestujeme na cibuľke. Do zmesi pridáme vnútro cuketiek a obe papriky, tymian a nakoniec soľ a korenie.

  2. 2

    Zmes odstavíme a necháme vychladnúť. Vmiešame vajíčka a polovicu parmezánu. Zmes dáme do chladničky na pol hodiny odstáť.

  3. 3

    Potom už len cuketky naplníme, posy-peme zvyšným parmezánom a pečieme 10 minút v rúre rozohriatej na 180 °C. Cuketky môžeme podľa chuti nahradiť napríklad baklažánom, paprikou či tekvicou.

Diskusia k receptu

motyka
Pre naše mladé kočky - fantastické. Ale manžel ? Neviem. Vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia