Pražma v bylinkovej kôrke
Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 30. marca 2015
šéfkuchár hotela Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 30. marca 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pražmu rozdelíme na filety. Potom pripravíme pyré zo zemiakov, masla a šafranu. Zeleninu nakrájame na malé rezance (julienne). Prudko ju urestujeme, aby zostala chrumkavá a nestratila farbu.
- 2
Pražmu opečieme na koži, dochutíme soľou, korením, bylinkami a citrónom. Potom na rybu nasypeme krustu, ktorú sme pripravili zo strúhanky, parmezánu a byliniek a dáme ju ešte zapiecť do rúry.
- 3
Podávame tak, že kašu dáme na tanier do tvaru prstenca spolu so zeleninou, navrch položíme rybu a ozdobíme kôprom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu