Cestoviny so šampiňónmi

katka78 - fotkakatka78, 23. februára 2015
Cestoviny so šampiňónmi
Foto: katka78

Fandím projektom, ktoré nejakým spôsobom podporujú malých lokálnych producentov a propagujú poctivé výrobky. Ak môžem, snažím sa ich svojou malou kvapkou v mori podporiť. Nedávno som natrafila na zaujímavý projekt dvoch mladých nadšencov, ktorých snahou je predstaviť ľuďom kvalitné produkty, nové chute a podnietiť ich k experimentovaniu v kuchyni. Tak som získala svojho prvého zajaca v krabici.

2
porcie
5 minút
príprava
10 - 15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 - 2 PL
2 strúčiky
1 ks
8 - 10 ks
podľa chuti
podľa chuti
0,5 dl
2 - 2,5 dl
100 - 130 g
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo februárovej krabičke som si okrem iného našla parádne semolinové cestoviny. Na obale boli označené ako papardele, ja ich poznám aj ako "lasagnette", alebo "lasagna noodles". Boli skutočne výborné, pevné a nerozvárali sa.

    Cestoviny so šampiňónmi - obrázok 1
  2. 2

    Cestoviny si začnem pripravovať ako prvé, kým zovrie voda a oni sa uvaria, aj omáčka bude hotová.

  3. 3

    Do dostatočne veľkého hrnca nalejem vodu, osolím a privediem k varu. Medzitým si všetko pripravím: očistím cesnak, jarnú cibuľku a šampiňóny. Cesnak pokrájam nadrobno, jarnú cibuľku na kolieska a šampiňóny na plátky. Parmezán nastrúham, petržlenovú vňať nadrobno nasekám, víno, smotanu, soľ a korenie si prichystám, aby boli po ruke pri sporáku.

  4. 4

    Do vriacej osolenej vody vložím cestoviny a varím kým nie sú hotové (u mňa to bolo asi 10 minút).

  5. 5

    Súbežne s tým pripravujem omáčku: na panvici si roztopím kúsok masla, krátko na ňom opečiem cesnak a jarnú cibuľku (trochu cibuľky som si odložila bokom na posypanie). Pridám šampiňóny a tiež krátko opečiem. Ochutím soľou, strúhaným muškátovým orieškom a mletým čiernym korením, podlejem trochou vína a chvíľu povarím, aby sa vyparil alkohol. Zalejem smotanou a nechám prehriať, potom pridám strúhaný parmezán, ktorý omáčku zároveň zhustí. Na záver pridám nasekanú petržlenovú vňať (tiež som trochu odložila bokom na posypanie).

  6. 6

    Cestoviny, ktoré sa mi zhruba v tejto chvíli dovarili, precedím a vložím k omáčke. Jemne premiešam, aby sa s ňou spojili.

  7. 7

    Ihneď podávam na zohriatom tanieri, ešte trochu ozdobím odloženými kolieskami jarnej cibuľky, posypem sekanou petržlenovou vňaťou a pár hoblinkami parmezánu. Čerstvé jedlo, hotové za pár minút.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
super si navarila, presne podla mojej chuti, tie cestoviny vyzeraju fajne
1x katka78