Foto: katka78
Fandím projektom, ktoré nejakým spôsobom podporujú malých lokálnych producentov a propagujú poctivé výrobky. Ak môžem, snažím sa ich svojou malou kvapkou v mori podporiť. Zobraziť celý popisFandím projektom, ktoré nejakým spôsobom podporujú malých lokálnych producentov a propagujú poctivé výrobky. Ak môžem, snažím sa ich svojou malou kvapkou v mori podporiť. Nedávno som natrafila na zaujímavý projekt dvoch mladých nadšencov, ktorých snahou je predstaviť ľuďom kvalitné produkty, nové chute a podnietiť ich k experimentovaniu v kuchyni. Tak som získala svojho prvého zajaca v krabici.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
1 - 2 PL |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
8 - 10 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
0,5 dl |
|
2 - 2,5 dl |
|
100 - 130 g |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Vo februárovej krabičke som si okrem iného našla parádne semolinové cestoviny. Na obale boli označené ako papardele, ja ich poznám aj ako "lasagnette", alebo "lasagna noodles". Boli skutočne výborné, pevné a nerozvárali sa.
-
2
Cestoviny si začnem pripravovať ako prvé, kým zovrie voda a oni sa uvaria, aj omáčka bude hotová.
- 3
Do dostatočne veľkého hrnca nalejem vodu, osolím a privediem k varu. Medzitým si všetko pripravím: očistím cesnak, jarnú cibuľku a šampiňóny. Cesnak pokrájam nadrobno, jarnú cibuľku na kolieska a šampiňóny na plátky. Parmezán nastrúham, petržlenovú vňať nadrobno nasekám, víno, smotanu, soľ a korenie si prichystám, aby boli po ruke pri sporáku.
- 4
Do vriacej osolenej vody vložím cestoviny a varím kým nie sú hotové (u mňa to bolo asi 10 minút).
- 5
Súbežne s tým pripravujem omáčku: na panvici si roztopím kúsok masla, krátko na ňom opečiem cesnak a jarnú cibuľku (trochu cibuľky som si odložila bokom na posypanie). Pridám šampiňóny a tiež krátko opečiem. Ochutím soľou, strúhaným muškátovým orieškom a mletým čiernym korením, podlejem trochou vína a chvíľu povarím, aby sa vyparil alkohol. Zalejem smotanou a nechám prehriať, potom pridám strúhaný parmezán, ktorý omáčku zároveň zhustí. Na záver pridám nasekanú petržlenovú vňať (tiež som trochu odložila bokom na posypanie).
- 6
Cestoviny, ktoré sa mi zhruba v tejto chvíli dovarili, precedím a vložím k omáčke. Jemne premiešam, aby sa s ňou spojili.
- 7
Ihneď podávam na zohriatom tanieri, ešte trochu ozdobím odloženými kolieskami jarnej cibuľky, posypem sekanou petržlenovou vňaťou a pár hoblinkami parmezánu. Čerstvé jedlo, hotové za pár minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Uz som objednal. Vďaka za link. :)
@ampara áno, dodanie aj na SK, ale vidím, že ti už dobré duše napovedali za mňa ;-)
@zuzanka1367 ja som si tiež tak povedala, reku vyskúšam. Januárového "zajaca" som našťastie nestihla, lebo bol tematicky zameraný na výrobu sushi a to ja nemusím, ale v objednávke sa dá na také niečo upozorniť, aj na prípadnú potravinovú intoleranciu, či alergie.
@marcel83 marcového "zajaca" by mali posielať 9.3., uvidíme, čím nás prekvapia.
@havinko ďakujem, veď aj mne sa páčia a ešte aké boli dobré! :-) Aj so sušenými hubami by boli dobré, dokonca som pred chvíľou našla zašantročené recepty, čo k nim prišli v balíku a tam tiež takto podobne robili, len zo sušených.
@tigi ďakujem ti nebambinová duša :-) Veru aj mňa tá ich pekná myšlienka oslovila presne ako teba.
@kukulienka , dobre si to vystihla - je to na spôsob mačky vo vreci, ale krabička sa dá prispôsobiť ak vopred upozorníš čo nemáš rada, alebo nesmieš. Sami spravia zaujímavý výber produktov, pridajú recepty k ich spracovaniu, stručne zoznámia s producentom - kto je, čo robí, prečo, ako, pridajú info o výrobe a zložení tých surovín. Má to celé veľmi príjemnú zážitkovo-zábavno-poučnú formu. Je vidieť, že sa tomu venujú s nadšením a na príprave krabičky si dali záležať. .. a ďakujem ;-)
Tak na čo čakáš @lacquer ? :-)
kúpila som výrobok značky Garofalo, tu je link na ich stránku www.pastagarofalo.it/it_it/i-prodotti/le-linee-di-pasta/spec...
@kuku a ty máš virtuálnu jedničku s hviezdičkou za detektívnu prácu :-)