Rizoto zo žltého hrachu
Michal Hečko a Kvetoslav Bojnák
šéfkuchár a jeho zástupca z hotela Mercure Bratislava Centrum, 13. marca 2015
šéfkuchár a jeho zástupca z hotela Mercure Bratislava Centrum, 13. marca 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu pripravíme tak, že najprv urestujeme jednu nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme ryžu a opečieme ju, až kým nebude lesklá, pomaly podlejeme vínom, a keď sa odparí, prilejeme postupne 600 ml vriaceho vývaru, až kým nie je ryža polomäkká.
- 2
Pyré pripravíme tak, že urestujeme druhú cibuľu s hrachom, zalejeme osolenou vodou a varíme, kým nezmäkne. Rozmixujeme dohladka.
- 3
Ryžu zohrejeme s pyré, pridáme mascarpone, trošku vývaru a zahustíme parmezánom, pridáme čierne korenie a soľ. Vrch posypeme vypečenou sušenou šunkou a uvareným hráškom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu