Rizoto zo žltého hrachu

Michal Hečko a Kvetoslav Bojnák
šéfkuchár a jeho zástupca z hotela Mercure Bratislava Centrum, 13. marca 2015
Rizoto zo žltého hrachu
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 ml
600 ml
200 ml na podlievani
2 ks väčšia
300 g
4 PL
 na posypanie
 uvarený




Postup

  1. 1

    Ryžu pripravíme tak, že najprv urestujeme jednu nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme ryžu a opečieme ju, až kým nebude lesklá, pomaly podlejeme vínom, a keď sa odparí, prilejeme postupne 600 ml vriaceho vývaru, až kým nie je ryža polomäkká.

  2. 2

    Pyré pripravíme tak, že urestujeme druhú cibuľu s hrachom, zalejeme osolenou vodou a varíme, kým nezmäkne. Rozmixujeme dohladka.

  3. 3

    Ryžu zohrejeme s pyré, pridáme mascarpone, trošku vývaru a zahustíme parmezánom, pridáme čierne korenie a soľ. Vrch posypeme vypečenou sušenou šunkou a uvareným hráškom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia