Foto: lucka555
Keďže medvedí cesnak je teraz veľmi aktuálny a kto vie kde ho hľadať, tak vie že ho je aj veľmi, veľmi veľa.. aspoň u Zobraziť celý popisKeďže medvedí cesnak je teraz veľmi aktuálny a kto vie kde ho hľadať, tak vie že ho je aj veľmi, veľmi veľa.. aspoň u nás na východe :) A tak som sa rozhodla urobiť také trošku menej tradičné rizoto. Hádam, že bude aj Vám chutiť tak veľmi ako chutilo nám.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si vývar, ktorý udržujeme teplý. Cibuľku si pokrájame na drobné kúsky a opražíme v hrnci na 1PL olivého oleja a 25g masla. Prisypeme ryžu a tak pol minútky restujeme.
- 2
Prilejeme víno, miešame na miernom plameni. Necháme všetko víno odpariť. Keď je víno odparené pridávame postupne po 1 naberačke vývaru - vlejeme naberačku, premiešame, necháme odpariť, prilejeme ďalšiu. Takto po naberačkách pokračujeme až kým nebude ryža uvarená. Miešanie je veľmi dôležité aby sa ryža nepripálila.
- 3
Keď je ryža uvarená pridáme nastrúhaný parmezán, nasekaný medvedí cesnak a zvyšné maslo. Ak treba dosolíme, okoreníme. Poriadne premiešame, vypneme plameň, zakryjeme pokrievkou a necháme chvíľku odpočinúť. Kto by chcel môže pridáť aj kuracie mäsko, záleží na každom čo má rád. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zeleninový alebo masový? Bez tejto informácie nemôžem recept zopakovať. Pekné foto.