Risotto na taliansky spôsob.
3
porcie
porcie
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájanú nadrobno si osmahneme na masle (použite ho naozaj veľa). Po minútke prihodíme ryžu a pol minúty restujeme. Pridáme asi deci vína a keď sa odparí, podlejeme vývarom tak aby bola ryža zakrytá. Varíme prikryté na miernom ohni.
- 2
Priebežne dolievame vývar. Keď ryža začne mäknúť, pridáme hrášok a šampiňóny (hnedé vyzerajú na tanieri krajšie). Na konci prilejeme trocha smotany a strúhaný parmezán, čierne korenie. Premiešame, rizoto by malo byť krásne krémové - a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu