Krémové rizoto s hubami

kvietela - bez fotkykvietela, 3. augusta 2014

Risotto na taliansky spôsob.

3
porcie
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
5-7 ks (hnedé)
2 hrste
4 hrste
 alebo vývar




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájanú nadrobno si osmahneme na masle (použite ho naozaj veľa). Po minútke prihodíme ryžu a pol minúty restujeme. Pridáme asi deci vína a keď sa odparí, podlejeme vývarom tak aby bola ryža zakrytá. Varíme prikryté na miernom ohni.

  2. 2

    Priebežne dolievame vývar. Keď ryža začne mäknúť, pridáme hrášok a šampiňóny (hnedé vyzerajú na tanieri krajšie). Na konci prilejeme trocha smotany a strúhaný parmezán, čierne korenie. Premiešame, rizoto by malo byť krásne krémové - a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia