Paradajky cherry

Paradajky cherry ako ingrediencia v receptoch:

  • Prsia z perličky na vínovej redukcii à la Ľudovít XIV.

    Prsia z perličky na vínovej redukcii à la Ľudovít XIV.

    Prsia z perličky opečieme na oleji, potrieme malým množstvom tekutého dymu, osolíme a okoreníme. Pečieme 7 – 10 minút pri 180 °C.

  • Fileta zo sumca v červenom víne à la Mária Terézia

    Fileta zo sumca v červenom víne à la Mária Terézia

    Kráľovné a králi. Občas rozumní a predvídaví, občas márniví a hriešni, ale takmer vždy so svojskými maniermi a záľubami. Hoci aj s tou kulinárskou, s vášňou pre dobré jedlo. Niektorí radi vymýšľali vlastné recepty, iným pripravovali kuchári...

  • Pečená ryba v papieri

    Pečená ryba v papieri

    Vyskúšajte rybu pečenú v papieri a uvidíte ako vás tá chuť prekvapí.

  • Stredomorská frittata

    Stredomorská frittata

    Hľadáte rýchle a zdravé jedlo, ktoré vám pripomenie dovolenku v Stredomorí? Nech sa páči, tu je recept.

  • Čerenčianske raňajkové bagetky (fotorecept)

    Čerenčianske raňajkové bagetky (fotorecept)

    Občas máme chuť si pripraviť na raňajky niečo špeciálne a netradičné. Ak máte doma staršie bagetky a čo-to nájdeme aj v chladničke, je tento recept zaujímavým spestrením rána a patrí do kategórie čo dom dal :-)

  • Cuketa plnená pohánkovým rizotom

    Cuketa plnená pohánkovým rizotom

    Cuketu umyjeme a nakrájame na pníky, ktoré vydlabeme.

  • Poğaça/Poača so syrom a zeleninou (fotorecept)

    Poğaça/Poača so syrom a zeleninou (fotorecept)

    Kombinácia syr, paprika a paradajky v kysnutom ceste :-)

  • Šalát z quinoy a pečenej tekvice

    Šalát z quinoy a pečenej tekvice

    Quinou uvaríme podľa návodu na obale a necháme vychladiť. Tekvicu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a polejeme medom a trochou oleja a necháme zapekať v rúre zohriatej na 180 °C asi 20 minút.

  • Hovädzí paprikáš s hubami (fotorecept)

    Hovädzí paprikáš s hubami (fotorecept)

    Slovenské paprikáše ma sprevádzajú odjakživa. Kurací bol najlepší v košickej reštaurácii „Baránok“, držkový v motoreste „Eva“ pri obci Figa a z býčich žliaz, budete sa diviť, v bratislavskej záhradnej reštaurácii po ľavej strane cesty zo...

  • Rybacia polievka

    Rybacia polievka

    Rybacia polievka z bežne dostupných rýb

  • Šalát z reďkovkovej vňate

    Šalát z reďkovkovej vňate

    Ak máte čerstvú červenú reďkovku, určite vyskúšajte dať do šalátu aj jej vňať. Výsledok je veľmi chutný a samozrejme zdravý :-)

  • Jahňacie kotletky s pikantnou omáčkou a polentou (fotorecept)

    Jahňacie kotletky s pikantnou omáčkou a polentou (fotorecept)

    Recept, kde by nebol problém zmeniť názov. Inšpirovali ma tri impulzy. Prvý, z nového časopisu „Milk street“, kde na str. 17 je uvedený taliansky rcp „Bagna d´Interno”, čo je vlastne pikantná paradajková...

  • Italské linguine

    Italské linguine

    Linguine jsou italské těstoviny, takové placaté špagety. Mně moc chutnají. Recept je na italské úrovni. Jednoduchý, ale vynikající!

  • Losos s paradajkami (fotorecept)

    Losos s paradajkami (fotorecept)

    Jednoduchý a chutný recept, urobený do 30 minút.

  • Zapekané gnocchi so zeleninou (fotorecept)

    Zapekané gnocchi so zeleninou (fotorecept)

    Na internete je síce tristotisíc receptov na zapekané gnocchi, ale aj napriek tomu je tento niečim výnimočný :) týmto slastným pokrmom zaručene ulahodíte všetkým hladošom pri obedňajšom stole!

  • Prepelička na šampiňónovom ragú a zelenine

    Prepelička na šampiňónovom ragú a zelenine

    Prepeličku osolíme, okoreníme a opečieme sprudka na rozpálenej panvici s olejom z jednej aj druhej strany, dáme na plech a dopečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 12 minút.

  • Pečená mladá tekvica s krémovou plnkou (fotorecept)

    Pečená mladá tekvica s krémovou plnkou (fotorecept)

    Pre zmenu som dnes vyskúšala namiesto prívarku tekvicu zapiecť, je to skutočná lahôdka :)

  • Čili špekáčiky (fotorecept)

    Čili špekáčiky (fotorecept)

    Ak doma niečo robíte a nemáte čas na dlhé státie pri hrncoch a chcete sa dosýta najesť, je toto jedlo jedno z mojich obľúbených. Na prípravu používam konzervu fazuľky v rajčinovej omáčke. Viem, nie je...

  • Šošovicový šalát s mangoldom, artičokmi a halibutom

    Šošovicový šalát s mangoldom, artičokmi a halibutom

    Šošovicu uvaríme v osolenej vode s tymianom. Zlejeme, pridáme maslo a premiešame. Na panvici orestujeme na plátky nakrájaný cesnak na olivovom oleji, pridáme mangold nakrájaný na 3 cm rezance, osolíme a okoreníme.

  • Svieže letné špagety (fotorecept)

    Svieže letné špagety (fotorecept)

    Poznáte ten pocit, keď sa v kuchyni postavíte k linke, začnete variť a vôbec netušíte čo z toho experimentu vznikne? Toto bol ten moment, ale odvtedy som tieto cestoviny pripravila už 2x a omáčka je...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist