Paradajky cherry

Paradajky cherry ako ingrediencia v receptoch:

  • Šalát z quinoy a pečenej tekvice

    Šalát z quinoy a pečenej tekvice

    Quinou uvaríme podľa návodu na obale a necháme vychladiť. Tekvicu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a polejeme medom a trochou oleja a necháme zapekať v rúre zohriatej na 180 °C asi 20 minút.

  • Hovädzí paprikáš s hubami (fotorecept)

    Hovädzí paprikáš s hubami (fotorecept)

    Slovenské paprikáše ma sprevádzajú odjakživa. Kurací bol najlepší v košickej reštaurácii „Baránok“, držkový v motoreste „Eva“ pri obci Figa a z býčich žliaz, budete sa diviť, v bratislavskej záhradnej reštaurácii po ľavej strane cesty zo...

  • Rybacia polievka

    Rybacia polievka

    Rybacia polievka z bežne dostupných rýb

  • Šalát z reďkovkovej vňate

    Šalát z reďkovkovej vňate

    Ak máte čerstvú červenú reďkovku, určite vyskúšajte dať do šalátu aj jej vňať. Výsledok je veľmi chutný a samozrejme zdravý :-)

  • Jahňacie kotletky s pikantnou omáčkou a polentou (fotorecept)

    Jahňacie kotletky s pikantnou omáčkou a polentou (fotorecept)

    Recept, kde by nebol problém zmeniť názov. Inšpirovali ma tri impulzy. Prvý, z nového časopisu „Milk street“, kde na str. 17 je uvedený taliansky rcp „Bagna d´Interno”, čo je vlastne pikantná paradajková...

  • Italské linguine

    Italské linguine

    Linguine jsou italské těstoviny, takové placaté špagety. Mně moc chutnají. Recept je na italské úrovni. Jednoduchý, ale vynikající!

  • Losos s paradajkami (fotorecept)

    Losos s paradajkami (fotorecept)

    Jednoduchý a chutný recept, urobený do 30 minút.

  • Zapekané gnocchi so zeleninou (fotorecept)

    Zapekané gnocchi so zeleninou (fotorecept)

    Na internete je síce tristotisíc receptov na zapekané gnocchi, ale aj napriek tomu je tento niečim výnimočný :) týmto slastným pokrmom zaručene ulahodíte všetkým hladošom pri obedňajšom stole!

  • Prepelička na šampiňónovom ragú a zelenine

    Prepelička na šampiňónovom ragú a zelenine

    Prepeličku osolíme, okoreníme a opečieme sprudka na rozpálenej panvici s olejom z jednej aj druhej strany, dáme na plech a dopečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 12 minút.

  • Pečená mladá tekvica s krémovou plnkou (fotorecept)

    Pečená mladá tekvica s krémovou plnkou (fotorecept)

    Pre zmenu som dnes vyskúšala namiesto prívarku tekvicu zapiecť, je to skutočná lahôdka :)

  • Čili špekáčiky (fotorecept)

    Čili špekáčiky (fotorecept)

    Ak doma niečo robíte a nemáte čas na dlhé státie pri hrncoch a chcete sa dosýta najesť, je toto jedlo jedno z mojich obľúbených. Na prípravu používam konzervu fazuľky v rajčinovej omáčke. Viem, nie je...

  • Šošovicový šalát s mangoldom, artičokmi a halibutom

    Šošovicový šalát s mangoldom, artičokmi a halibutom

    Šošovicu uvaríme v osolenej vode s tymianom. Zlejeme, pridáme maslo a premiešame. Na panvici orestujeme na plátky nakrájaný cesnak na olivovom oleji, pridáme mangold nakrájaný na 3 cm rezance, osolíme a okoreníme.

  • Svieže letné špagety (fotorecept)

    Svieže letné špagety (fotorecept)

    Poznáte ten pocit, keď sa v kuchyni postavíte k linke, začnete variť a vôbec netušíte čo z toho experimentu vznikne? Toto bol ten moment, ale odvtedy som tieto cestoviny pripravila už 2x a omáčka je...

  • Marinované kačacie prsia s pomarančom

    Marinované kačacie prsia s pomarančom

    Marináda: Kačacie prsia očistíme, kožu nakrojíme, postupne k nim pridávame všetky ostatné suroviny. Nakoniec všetko spolu poriadne premiešame a necháme odležať.

  • Slaná torta k 25 narodeninám pre vnuka (fotorecept)

    Slaná torta k 25 narodeninám pre vnuka (fotorecept)

    Vnúčik mal krásnych 25 rokov a keďže sme mali pred týždňom svadbu a zákuskov bolo až až tak som mu dnes urobila slanú tortu 25-ku.

  • Šalát s vareným vajíčkom a gréckym syrom

    Šalát s vareným vajíčkom a gréckym syrom

    Inšpirácia na ľahký letný obed, ktorý vás dostatočne zasýti.

  • Palacinkové batôžky so špenátom

    Palacinkové batôžky so špenátom

    Palacinky: Do misy dáme múku, mlieko, soľ, cukor, koriander a roztopené maslo a vypracujeme hladké cesto. Necháme 30 minút odpočinúť, potom pridáme vajcia a zamiešame. Panvicu zľahka vymastíme olejom a z pripraveného cesta upečieme palacinky.

  • Ihly s kuracinkou a so zeleninou

    Ihly s kuracinkou a so zeleninou

    Kuracie mäso nakrájame na kocky, potrieme olivovým olejom, pridáme soľ, korenie a čerstvý tymian. Cuketu a papriku umyjeme, očistíme a nakrá- jame na plátky.

  • Grilované šampiňóny s paradajkami

    Grilované šampiňóny s paradajkami

    Cherry paradajky nakrájame na drobno a premiešame s feta syrom, ktorý sme rozdrobili. Ochutíme korením. So soľou opatrne, feta je slaná. Pridáme ochutený olej a dobre premiešame.

  • Zapečené baklažánové kolieska

    Zapečené baklažánové kolieska

    Toto jedlo si robím pomerne často – na raňajky, na obed alebo na večeru, keď mám chuť na niečo jednoduché a rýchle na prípravu, zdravé a chutné. Chuťou prípomínajú tieto kolieska pizzu, samozrejme ale...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist