Cestovinový šalát s tuniakom
recept z filmu Keď život chutí, 13. marca 2025

Foto: Martina Pavleje
Možnosti, ako meniť chute cestovinového šalátu, sú nekonečné. Skvele poslúžia olivy alebo kapary, hodí sa však aj stopkový zeler, paprika a navrch pokojne Zobraziť celý popisMožnosti, ako meniť chute cestovinového šalátu, sú nekonečné. Skvele poslúžia olivy alebo kapary, hodí sa však aj stopkový zeler, paprika a navrch pokojne klíčky. Recept je z kuchárskej knihy hlavného hrdinu slovenského animovaného filmu Keď život chutí.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Na šalát: | |
| 250 g |  | 
| 175 g (z konzervy) |  | 
| 150 g mrazená |  | 
| 150 g varená |  | 
| 200 g |  | 
| 100 g |  | 
| 1 hlávka |  | 
| Na dresing: | |
| 2 PL |  | 
| 2 PL |  | 
| 3 PL |  | 
| 2 PL |  | 
| 3 PL |  | 
|  | |
|  | |
Postup
- 
                                                    1
                                                    Vo veľkom hrnci privedieme do varu silne osolenú vodu. Vhodíme do nej cestoviny a varíme ich podľa návodu na obale alebo tak, aby boli al dente (na skus). 
- 2
Kým sa cestoviny varia, do veľkej misy dáme tuniaka, kukuricu, uvarenú šošovicu, cherry paradajky prekrojené na polovice a nakladané uhorky nakrájané na menšie kúsky. Šalát Little Gem nakrájame na kúsky veľkosti sústa a odložíme bokom. V samostatnej miske zmiešame všetky ingrediencie na dresing. 
- 3
Tiež tuniakový šalát:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2






 
 


Diskusia k receptu