Tuniakový šalát
Tuniakový šalát

Cestovinový šalát s tuniakom

Martina Pavleje
recept z filmu Keď život chutí, 13. marca 2025
Cestovinový šalát s tuniakom
Foto: Martina Pavleje

Možnosti, ako meniť chute cestovinového šalátu, sú nekonečné. Skvele poslúžia olivy alebo kapary, hodí sa však aj stopkový zeler, paprika a navrch pokojne Zobraziť celý popisMožnosti, ako meniť chute cestovinového šalátu, sú nekonečné. Skvele poslúžia olivy alebo kapary, hodí sa však aj stopkový zeler, paprika a navrch pokojne klíčky. Recept je z kuchárskej knihy hlavného hrdinu slovenského animovaného filmu Keď život chutí.

4
porcie
10 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na šalát:
250 g
175 g (z konzervy)
150 g mrazená
150 g varená
200 g
100 g
1 hlávka
Na dresing:
2 PL
2 PL
3 PL
2 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Vo veľkom hrnci privedieme do varu silne osolenú vodu. Vhodíme do nej cestoviny a varíme ich podľa návodu na obale alebo tak, aby boli al dente (na skus).

  2. 2

    Kým sa cestoviny varia, do veľkej misy dáme tuniaka, kukuricu, uvarenú šošovicu, cherry paradajky prekrojené na polovice a nakladané uhorky nakrájané na menšie kúsky. Šalát Little Gem nakrájame na kúsky veľkosti sústa a odložíme bokom. V samostatnej miske zmiešame všetky ingrediencie na dresing.

  3. 3

    Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a pridáme do misy k ostatným surovinám. Zalejeme dresingom a dôkladne premiešame. Šalát necháme vychladiť a až tesne pred servírovaním doň jemne vmiešame šalát Little Gem, aby nezvädol.

Diskusia k receptu