Cestovinový šalát s tuniakom
recept z filmu Keď život chutí, 13. marca 2025

Foto: Martina Pavleje
Možnosti, ako meniť chute cestovinového šalátu, sú nekonečné. Skvele poslúžia olivy alebo kapary, hodí sa však aj stopkový zeler, paprika a navrch pokojne Zobraziť celý popisMožnosti, ako meniť chute cestovinového šalátu, sú nekonečné. Skvele poslúžia olivy alebo kapary, hodí sa však aj stopkový zeler, paprika a navrch pokojne klíčky. Recept je z kuchárskej knihy hlavného hrdinu slovenského animovaného filmu Keď život chutí.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na šalát: | |
250 g |
|
175 g (z konzervy) |
|
150 g mrazená |
|
150 g varená |
|
200 g |
|
100 g |
|
1 hlávka |
|
Na dresing: | |
2 PL |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vo veľkom hrnci privedieme do varu silne osolenú vodu. Vhodíme do nej cestoviny a varíme ich podľa návodu na obale alebo tak, aby boli al dente (na skus).
- 2
Kým sa cestoviny varia, do veľkej misy dáme tuniaka, kukuricu, uvarenú šošovicu, cherry paradajky prekrojené na polovice a nakladané uhorky nakrájané na menšie kúsky. Šalát Little Gem nakrájame na kúsky veľkosti sústa a odložíme bokom. V samostatnej miske zmiešame všetky ingrediencie na dresing.
- 3
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a pridáme do misy k ostatným surovinám. Zalejeme dresingom a dôkladne premiešame. Šalát necháme vychladiť a až tesne pred servírovaním doň jemne vmiešame šalát Little Gem, aby nezvädol.
Tiež tuniakový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu