Foto: jewishfood
Dlho som premýšľala, ako tento pokrm nazvať. Dip, kaša, syrové niečo... Vybrala som nakoniec dip, aj keď sama tento syrový
pokrm jedávam len tak, Zobraziť celý popisDlho som premýšľala, ako tento pokrm nazvať. Dip, kaša, syrové niečo... Vybrala som nakoniec dip, aj keď sama tento syrový
pokrm jedávam len tak, pretože nič ďalšie nepotrebuje. Keď už máte klasického hummusu dosť a chcete si pochutnať na
niečom novom a inom, skúste tento recept. Hotovo máte za pár minút, stačí mať ponorný mixér.
Zdroj: Jewishfood - blog o židovskej kuchyni
porcie
príprava
Postup
-
1
Paradajky (množstvo závisí od počtu stravníkov, počítala by som tak 5-6 na jednu osobu) myjeme a rozpolíme, bazalku natrháme alebo nakrájame na menšie kúsky. Paradajky umiestnime do hlbokého taniera a polejeme olivovým olejom, hojne posypeme bazalkou a mierne okoreníme. Soľ nemusíme použiť – syr feta bude v tomto pokrme soľ nahrádzať.
- 2
Syr feta nakrájame na malé kúsky a prenesieme do hlbšej nádoby. Pridáme cottage syr a trochu olivového oleja. Rozmixujeme dohladka ponorným mixérom. Vzniknutú hmotu naservírujeme do hlbšieho taniera asi tak ako bežne servírujeme hummus – lyžicou vytvoríme priehlbinu uprostred a do nej naservírujeme rajčinky.
- 3
Celý pokrm môžeme povapkať olivovým olejom. Chutí najlepšie s čerstvým chlebom, prípadne aj len samotný.
Tiež dip:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tiež som to robila, ale rajčiny trochu opečené.
Pekný večer prajem.
Nie sú, ale môžu určite byť :).