Cestovinový šalát s klíčkami mungo fotorecept
Mungo fazuľku mám doma vždy, používam ju výhradne na klíčky. Väčšinou ňou posýpam šaláty. Klíčky nám chutia.
porcie
príprava
Suroviny
250 g (menší druh) |
|
1 hrsť (podľa chuti, použila som portulák zimný) |
|
150 g |
|
3 PL |
|
100 g |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
|
Postup
-
1
Mungo klíčky si musíme pripraviť s predstihom. Do menšej misky alebo hlbokého taniera dáme hrsť mungo fazuliek a zalejeme vodou. Necháme stáť niekoľko hodín. Potom vodu zlejeme. Necháme pri izbovej teplote a každé ráno a večer zalejeme vodou, ktorú hneď zlejeme. Po 2-4 dňoch začnú fazuľky klíčiť. Závisí to od teploty. Necháme ich klíčiť, kým klíčky nedosahujú veľkosť 0,5-1 cm. Potom ich použijeme.
- 2
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Scedíme, necháme odkvapkať a ihneď premiešame s olejom.
- 3
Pridáme portulák (alebo iný malý šalát), na polovice nakrájané paradajky a premiešame.
- 4
V octe rozmiešame chilli a pridáme do šalátu spolu so sezamovými semienkami. Premiešame.
- 5
Porcie na tanieri posypeme mungo klíčkami a podávame.
Tiež cestovinový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj u nás som pred časom videla predávať v obchode klíčky, ale to by ma ani nenapadlo kúpiť, také veci zásadne robím sama.