Recepty, kde je Omáčka
Rizoto z hlivy ustricovej s grilovanou cuketou
Do panvice, prípadne do woku dáme rozpáliť olivový olej, pridáme nakrájanú cuketu na štvrtinky, ...
Lahôdka z vatovca
Plodnicu vatovca obrovského, z ktorej sme odstránili pokožku, nakrájame na pláty hrubé asi 1, 5...
Orientálny šalát s hlivami
Hlivy povaríme v slanej vode a zalejeme nálevom z povarenej zmesi kečupu, oleja, octu, ...
Medový pstruh
Pstruha vypitveme, zbavíme šupín, poriadne poumývame, poutierame do sucha a urobíme priečne zárezy po...
Losos na cibuľovej omáčke
Filet z lososa rozkrájame na väčšie kúsky (3 x 4 cm) a sprudka opečieme na rozpálenej panvici...
Grilovaný losos so zázvorom
V menšej nádobe rozohrejeme maslo, med a hnedý cukor. Nádobu stiahneme z rozohriateho sporáka a...
Domáci morčací hamburger
V sklenenej miske zmiešame mleté morčacie mäso, vajce, koreniny, soľ, šľahačku, horčicu,...
Japonské ihly
Sójovú a čili omáčku, víno a cukor prevaríme, prelejeme do misy a necháme vychladnúť...
Pikantné kuracie špajle
Drevené špajle namočíme do studenej vody minimálne na pol hodiny.
Grilované kuracie krídla s rozmarínom
Do hlbšej misy si nasypeme celé grilovacie korenie. Pridáme toľko oleja, aby vznikla redšia kaša....
Kolienka so špenátom
Cestoviny uvaríme klasickým
spôsobom. Na oleji speníme
nadrobno pokrájanú
cibuľu, pridáme mrazený
špenát, podlejeme malým
množstvom vody (aby sa
špenát...
Tofu so zeleninovou cestovinou
Syr tofu nakrájame na kocky
a vložíme do sójovej omáčky
pomiešanej s vegetou a korením. Necháme pol hodiny
odstáť....
Špagety po čínsky
Kuracie prsia nakrájané na
rezance marinujeme asi
2 hodiny v marináde zo sójovej
omáčky a oleja.
Mašličky s teľacím mäsom
Uvarené cestoviny pokvapkáme
olejom, premiešame
a uložíme na teplé mieste.
Makarónový šalát
Makaróny uvaríme v slanej
vode. Z oleja, kečupu
a worcesterskej omáčky
uvaríme nálev, ktorý
necháme vychladnúť
a polejeme ním...
Opité špekáčiky
Špekáčiky ošúpeme
a pozdĺžne narežeme asi
do dvoch tretín priemeru.
Poukladáme ich do hlbšieho
pekáča naprieč v 2 radoch,
rozrezanou...
Anglický rozbíf
Odležanú roštenku umyjeme,
čistou utierkou osušíme
a odblaníme. Tukovú časť na
povrchu aj so spodnou blanou
niekoľkokrát narežeme,
osolíme,...
Kuracie krídelka trocha inak
Očistené krídelka aspoň 2 hodiny marinujeme v obidvoch omáčkach, ktoré sme pripravili zmiešaním uvedených surovín a...
Diabolské kuracie krídla
Na panvici roztopíme maslo. Do mangového chutney nahrubo nakrájame akékoľvek ovocie.
Pečené koleno
Umyté koleno narežeme
tak, aby na koži vznikli kosoštvorce.
Z trochy čierneho
piva, oleja, cukru, ...
Bravčový ostrý biftek
Plátky mäsa zľahka naklepeme,
osolíme, okoreníme
a potrieme čili omáčkou.
Podľa chuti posypeme grilovacím
korením.
Oheň na jazyku
Mäso pokrájame na kocky,
obalíme v škrobovej múčke,
soli, glutasole, vajíčku a opražíme
na silnom ohni....
Kanadské ražniči
400 g teľacej pečene
150 g šunkovej salámy
100 g cibule
100 g jabĺk
5 g...
Grilovaná sviečkovica so slaninou
Sviečkovicu nakrájame na plátky, naložíme najmenej na 3 hodiny do oleja ochuteného korením, soľou a...
Grilovaný rozbíf
Cesnak rozotrieme a ďumbierový koreň nastrúhame, zamiešame do sójovej omáčky, prilejeme sherry, postupne pridáme...
Grilované kotlety na pomarančoch
Kotlety zľahka naklepeme, mierne osolímea na okrajoch niekoľkokrát narežeme, aby sa pri pečení nekrútili...
Rajské ihly
Chudé bravčové mäso nakrájame na kocky, šampiňóny rozpolíme, paprikové struky nakrájame na plátky, slaninu...
Tálska ihla s tromi druhmi mäsa
Umytú, osušenú a naporciovanú
krkovičku
vložíme do marinády
z oleja, korenia, červenej
papriky, cesnaku a cibule.
Omeleta s tofu
Tofu roztlačíme vidličkou,
vmiešame doň rozšľahané
vajcia, nakrájanú
cibuľku, osolíme a okoreníme.
Čínska kapustová polievka
Asi do 2 l vody dáme variť umyté mäso(z kurčaťa alebo z menšej morky). Varíme na...
Čínska zeleninová polievka
Čínske čierne huby namočíme deň vopred do studenej vody a pred prípravou ich hodinu povaríme.
Benátska kelová polievka
Olej rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme cesnak rozotrený...
„Sklené“ rezance s kuracím mäsom
Kuracie rezne umyjeme
a osušíme. Vývar so sójovou
omáčkou privedieme
k varu a mäso v ňom varíme
asi 12 minút....
Kuracie mäso s arašidmi a zeleninou
Arašidy nasucho opečieme
(pražené a solené neopekáme),
polovicu z nich rozdrvíme
valčekom. Bujón
s 250 ml vody krátko povaríme
spolu...
Kurča na africký spôsob
Olúpaný banán nakrájame
na kolieska a osmažíme
ho na oleji. Do výpeku
dáme nakrájanú cibuľu, na
kúsky nakrájané mäso,...
Kurča s medom
Kurča nakrájame na rezance.
Zohrejeme olej, ku ktorému
pridáme med a miešame,
aby sa príliš neskaramelizoval...
Rizoto z hlivy ustricovej s grilovanou cuketou
Do panvice, prípadne do woku dáme rozpáliť olivový olej, pridáme nakrájanú cuketu na štvrtinky, ...
Lahôdka z vatovca
Plodnicu vatovca obrovského, z ktorej sme odstránili pokožku, nakrájame na pláty hrubé asi 1, 5...
Orientálny šalát s hlivami
Hlivy povaríme v slanej vode a zalejeme nálevom z povarenej zmesi kečupu, oleja, octu, ...
Medový pstruh
Pstruha vypitveme, zbavíme šupín, poriadne poumývame, poutierame do sucha a urobíme priečne zárezy po...
Losos na cibuľovej omáčke
Filet z lososa rozkrájame na väčšie kúsky (3 x 4 cm) a sprudka opečieme na rozpálenej panvici...
Grilovaný losos so zázvorom
V menšej nádobe rozohrejeme maslo, med a hnedý cukor. Nádobu stiahneme z rozohriateho sporáka a...
Domáci morčací hamburger
V sklenenej miske zmiešame mleté morčacie mäso, vajce, koreniny, soľ, šľahačku, horčicu,...
Japonské ihly
Sójovú a čili omáčku, víno a cukor prevaríme, prelejeme do misy a necháme vychladnúť...
Pikantné kuracie špajle
Drevené špajle namočíme do studenej vody minimálne na pol hodiny.
Grilované kuracie krídla s rozmarínom
Do hlbšej misy si nasypeme celé grilovacie korenie. Pridáme toľko oleja, aby vznikla redšia kaša....
Kolienka so špenátom
Cestoviny uvaríme klasickým spôsobom. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mrazený špenát, podlejeme malým množstvom vody (aby sa špenát...
Tofu so zeleninovou cestovinou
Syr tofu nakrájame na kocky a vložíme do sójovej omáčky pomiešanej s vegetou a korením. Necháme pol hodiny odstáť....
Špagety po čínsky
Kuracie prsia nakrájané na rezance marinujeme asi 2 hodiny v marináde zo sójovej omáčky a oleja.
Mašličky s teľacím mäsom
Uvarené cestoviny pokvapkáme olejom, premiešame a uložíme na teplé mieste.
Makarónový šalát
Makaróny uvaríme v slanej vode. Z oleja, kečupu a worcesterskej omáčky uvaríme nálev, ktorý necháme vychladnúť a polejeme ním...
Opité špekáčiky
Špekáčiky ošúpeme a pozdĺžne narežeme asi do dvoch tretín priemeru. Poukladáme ich do hlbšieho pekáča naprieč v 2 radoch, rozrezanou...
Anglický rozbíf
Odležanú roštenku umyjeme, čistou utierkou osušíme a odblaníme. Tukovú časť na povrchu aj so spodnou blanou niekoľkokrát narežeme, osolíme,...
Kuracie krídelka trocha inak
Očistené krídelka aspoň 2 hodiny marinujeme v obidvoch omáčkach, ktoré sme pripravili zmiešaním uvedených surovín a...
Diabolské kuracie krídla
Na panvici roztopíme maslo. Do mangového chutney nahrubo nakrájame akékoľvek ovocie.
Pečené koleno
Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja, cukru, ...
Bravčový ostrý biftek
Plátky mäsa zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme čili omáčkou. Podľa chuti posypeme grilovacím korením.
Oheň na jazyku
Mäso pokrájame na kocky, obalíme v škrobovej múčke, soli, glutasole, vajíčku a opražíme na silnom ohni....
Kanadské ražniči
400 g teľacej pečene 150 g šunkovej salámy 100 g cibule 100 g jabĺk 5 g...
Grilovaná sviečkovica so slaninou
Sviečkovicu nakrájame na plátky, naložíme najmenej na 3 hodiny do oleja ochuteného korením, soľou a...
Grilovaný rozbíf
Cesnak rozotrieme a ďumbierový koreň nastrúhame, zamiešame do sójovej omáčky, prilejeme sherry, postupne pridáme...
Grilované kotlety na pomarančoch
Kotlety zľahka naklepeme, mierne osolímea na okrajoch niekoľkokrát narežeme, aby sa pri pečení nekrútili...
Rajské ihly
Chudé bravčové mäso nakrájame na kocky, šampiňóny rozpolíme, paprikové struky nakrájame na plátky, slaninu...
Tálska ihla s tromi druhmi mäsa
Umytú, osušenú a naporciovanú krkovičku vložíme do marinády z oleja, korenia, červenej papriky, cesnaku a cibule.
Omeleta s tofu
Tofu roztlačíme vidličkou, vmiešame doň rozšľahané vajcia, nakrájanú cibuľku, osolíme a okoreníme.
Čínska kapustová polievka
Asi do 2 l vody dáme variť umyté mäso(z kurčaťa alebo z menšej morky). Varíme na...
Čínska zeleninová polievka
Čínske čierne huby namočíme deň vopred do studenej vody a pred prípravou ich hodinu povaríme.
Benátska kelová polievka
Olej rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme cesnak rozotrený...
„Sklené“ rezance s kuracím mäsom
Kuracie rezne umyjeme a osušíme. Vývar so sójovou omáčkou privedieme k varu a mäso v ňom varíme asi 12 minút....
Kuracie mäso s arašidmi a zeleninou
Arašidy nasucho opečieme (pražené a solené neopekáme), polovicu z nich rozdrvíme valčekom. Bujón s 250 ml vody krátko povaríme spolu...
Kurča na africký spôsob
Olúpaný banán nakrájame na kolieska a osmažíme ho na oleji. Do výpeku dáme nakrájanú cibuľu, na kúsky nakrájané mäso,...
Kurča s medom
Kurča nakrájame na rezance. Zohrejeme olej, ku ktorému pridáme med a miešame, aby sa príliš neskaramelizoval...