Recepty, kde je Omáčka
Bravčový ostrý biftek
Plátky mäsa zľahka naklepeme,
osolíme, okoreníme
a potrieme čili omáčkou.
Podľa chuti posypeme grilovacím
korením.
Oheň na jazyku
Mäso pokrájame na kocky,
obalíme v škrobovej múčke,
soli, glutasole, vajíčku a opražíme
na silnom ohni....
Kanadské ražniči
400 g teľacej pečene
150 g šunkovej salámy
100 g cibule
100 g jabĺk
5 g...
Grilovaná sviečkovica so slaninou
Sviečkovicu nakrájame na plátky, naložíme najmenej na 3 hodiny do oleja ochuteného korením, soľou a...
Grilovaný rozbíf
Cesnak rozotrieme a ďumbierový koreň nastrúhame, zamiešame do sójovej omáčky, prilejeme sherry, postupne pridáme...
Grilované kotlety na pomarančoch
Kotlety zľahka naklepeme, mierne osolímea na okrajoch niekoľkokrát narežeme, aby sa pri pečení nekrútili...
Rajské ihly
Chudé bravčové mäso nakrájame na kocky, šampiňóny rozpolíme, paprikové struky nakrájame na plátky, slaninu...
Tálska ihla s tromi druhmi mäsa
Umytú, osušenú a naporciovanú
krkovičku
vložíme do marinády
z oleja, korenia, červenej
papriky, cesnaku a cibule.
Omeleta s tofu
Tofu roztlačíme vidličkou,
vmiešame doň rozšľahané
vajcia, nakrájanú
cibuľku, osolíme a okoreníme.
Čínska kapustová polievka
Asi do 2 l vody dáme variť umyté mäso(z kurčaťa alebo z menšej morky). Varíme na...
Čínska zeleninová polievka
Čínske čierne huby namočíme deň vopred do studenej vody a pred prípravou ich hodinu povaríme.
Benátska kelová polievka
Olej rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme cesnak rozotrený...
„Sklené“ rezance s kuracím mäsom
Kuracie rezne umyjeme
a osušíme. Vývar so sójovou
omáčkou privedieme
k varu a mäso v ňom varíme
asi 12 minút....
Kuracie mäso s arašidmi a zeleninou
Arašidy nasucho opečieme
(pražené a solené neopekáme),
polovicu z nich rozdrvíme
valčekom. Bujón
s 250 ml vody krátko povaríme
spolu...
Kurča na africký spôsob
Olúpaný banán nakrájame
na kolieska a osmažíme
ho na oleji. Do výpeku
dáme nakrájanú cibuľu, na
kúsky nakrájané mäso,...
Kurča s medom
Kurča nakrájame na rezance.
Zohrejeme olej, ku ktorému
pridáme med a miešame,
aby sa príliš neskaramelizoval...
Bryndzová nátierka
Všetky suroviny spolu dobre
vymiešame a natierame na
čerstvý chlieb alebo pečivo
Mäsové guľky v rajčinovej omáčke
Obidva druhy mäsa spolu
zomelieme, pridáme
zomletú cibuľu a cesnak,
vajce, osolíme, okoreníme
a posypeme nadrobno
nasekanou petržlenovou
vňaťou....
Mäsová polievka s hubami
Huby namočíme do vody na
20 minút, potom ich vytlačíme,
odstránime nožičky
a nakrájame na pásiky spolu
s mäsom,...
Vajcia na bretónsky spôsob
Vajcia uvaríme, očistíme a zohrejeme v rúre. Potom ich polejeme štipľavou omáčkou a posypeme nakrájanou...
Francúzsky šalát
Šalát natrháme, zeleninu nadrobno nakrájame a mandarínky rozoberieme na mesiačiky.
Bretónsky šalát
Uvarenú rybu nakrájame nadrobno a dáme do šalátovej misy. Krevety rozkúskujeme, hlávkový šalát nakrájame a...
Pikantná fazuľa s hubami
Namočenú fazuľu uvaríme. Na oleji opražíme cibuľu, pretlačený cesnak, fazuľu a nakrájané huby...
Pražená zelenina
Vývar, sójovú omáčku a sezamový olej zmiešame. Mrkvu, papriku, cibuľu a zázvor nakrájame...
Tofu s brokolicou
Pokrájanú mrkvu a brokolicu podusíme, každú zvlášť. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme...
Rizoto s pórom a arašidmi
Ryžu prepláchneme a pripravíme tradičným spôsobom (v pomere 1 diel ryže : 2 diely vody). Na...
Špargľa s tofu a hlivou ustricovou
Olej rozohrejeme, pridáme tofu (na kocky), popražíme, potom pridáme pór, ďalej hlivu, ...
Čínska makrela
Nastrúhanú mrkvu podusíme na cibuľke, pridáme na kolieska pokrájaný pór, cesnak rozotrený so soľou, ...
Dusená ryba na hrozienkach
Do hrnca dáme umyté plátky ryby a pokvapkáme ich citrónovou šťavou a worcesterskou omáčkou. Cibuľu a...
Dusená kapusta s karfiolom
Kapustu zbavíme hlúbovitých častí, nakrájame na tenké rezance a opražíme v rozpálenej masti. Pridáme...
Amur na cibuľke sa strúhaným chrenom
Upravovaného amura nakrájame na menšie porcie a osolíme. Porcie zabalíme do plátku slaniny a obviažeme...
Hydinový šalát so sójovými klíčkami
Morčacie prsia nakrájame na pásiky a dáme do misky. Pridáme víno, sójovú omáčku, maizenu...
Filé z morského jazyka v paradajkovej omáčke
Filé umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou...
Krevetová polievka
Zmrazené krevety rozmrazíme a odstránime z nich pancier. Zmiešame mlieko, smotanu, soľ a varíme...
Bravčový ostrý biftek
Plátky mäsa zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme čili omáčkou. Podľa chuti posypeme grilovacím korením.
Oheň na jazyku
Mäso pokrájame na kocky, obalíme v škrobovej múčke, soli, glutasole, vajíčku a opražíme na silnom ohni....
Kanadské ražniči
400 g teľacej pečene 150 g šunkovej salámy 100 g cibule 100 g jabĺk 5 g...
Grilovaná sviečkovica so slaninou
Sviečkovicu nakrájame na plátky, naložíme najmenej na 3 hodiny do oleja ochuteného korením, soľou a...
Grilovaný rozbíf
Cesnak rozotrieme a ďumbierový koreň nastrúhame, zamiešame do sójovej omáčky, prilejeme sherry, postupne pridáme...
Grilované kotlety na pomarančoch
Kotlety zľahka naklepeme, mierne osolímea na okrajoch niekoľkokrát narežeme, aby sa pri pečení nekrútili...
Rajské ihly
Chudé bravčové mäso nakrájame na kocky, šampiňóny rozpolíme, paprikové struky nakrájame na plátky, slaninu...
Tálska ihla s tromi druhmi mäsa
Umytú, osušenú a naporciovanú krkovičku vložíme do marinády z oleja, korenia, červenej papriky, cesnaku a cibule.
Omeleta s tofu
Tofu roztlačíme vidličkou, vmiešame doň rozšľahané vajcia, nakrájanú cibuľku, osolíme a okoreníme.
Čínska kapustová polievka
Asi do 2 l vody dáme variť umyté mäso(z kurčaťa alebo z menšej morky). Varíme na...
Čínska zeleninová polievka
Čínske čierne huby namočíme deň vopred do studenej vody a pred prípravou ich hodinu povaríme.
Benátska kelová polievka
Olej rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme cesnak rozotrený...
„Sklené“ rezance s kuracím mäsom
Kuracie rezne umyjeme a osušíme. Vývar so sójovou omáčkou privedieme k varu a mäso v ňom varíme asi 12 minút....
Kuracie mäso s arašidmi a zeleninou
Arašidy nasucho opečieme (pražené a solené neopekáme), polovicu z nich rozdrvíme valčekom. Bujón s 250 ml vody krátko povaríme spolu...
Kurča na africký spôsob
Olúpaný banán nakrájame na kolieska a osmažíme ho na oleji. Do výpeku dáme nakrájanú cibuľu, na kúsky nakrájané mäso,...
Kurča s medom
Kurča nakrájame na rezance. Zohrejeme olej, ku ktorému pridáme med a miešame, aby sa príliš neskaramelizoval...
Bryndzová nátierka
Všetky suroviny spolu dobre vymiešame a natierame na čerstvý chlieb alebo pečivo
Mäsové guľky v rajčinovej omáčke
Obidva druhy mäsa spolu zomelieme, pridáme zomletú cibuľu a cesnak, vajce, osolíme, okoreníme a posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou....
Mäsová polievka s hubami
Huby namočíme do vody na 20 minút, potom ich vytlačíme, odstránime nožičky a nakrájame na pásiky spolu s mäsom,...
Vajcia na bretónsky spôsob
Vajcia uvaríme, očistíme a zohrejeme v rúre. Potom ich polejeme štipľavou omáčkou a posypeme nakrájanou...
Francúzsky šalát
Šalát natrháme, zeleninu nadrobno nakrájame a mandarínky rozoberieme na mesiačiky.
Bretónsky šalát
Uvarenú rybu nakrájame nadrobno a dáme do šalátovej misy. Krevety rozkúskujeme, hlávkový šalát nakrájame a...
Pikantná fazuľa s hubami
Namočenú fazuľu uvaríme. Na oleji opražíme cibuľu, pretlačený cesnak, fazuľu a nakrájané huby...
Pražená zelenina
Vývar, sójovú omáčku a sezamový olej zmiešame. Mrkvu, papriku, cibuľu a zázvor nakrájame...
Tofu s brokolicou
Pokrájanú mrkvu a brokolicu podusíme, každú zvlášť. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme...
Rizoto s pórom a arašidmi
Ryžu prepláchneme a pripravíme tradičným spôsobom (v pomere 1 diel ryže : 2 diely vody). Na...
Špargľa s tofu a hlivou ustricovou
Olej rozohrejeme, pridáme tofu (na kocky), popražíme, potom pridáme pór, ďalej hlivu, ...
Čínska makrela
Nastrúhanú mrkvu podusíme na cibuľke, pridáme na kolieska pokrájaný pór, cesnak rozotrený so soľou, ...
Dusená ryba na hrozienkach
Do hrnca dáme umyté plátky ryby a pokvapkáme ich citrónovou šťavou a worcesterskou omáčkou. Cibuľu a...
Dusená kapusta s karfiolom
Kapustu zbavíme hlúbovitých častí, nakrájame na tenké rezance a opražíme v rozpálenej masti. Pridáme...
Amur na cibuľke sa strúhaným chrenom
Upravovaného amura nakrájame na menšie porcie a osolíme. Porcie zabalíme do plátku slaniny a obviažeme...
Hydinový šalát so sójovými klíčkami
Morčacie prsia nakrájame na pásiky a dáme do misky. Pridáme víno, sójovú omáčku, maizenu...
Filé z morského jazyka v paradajkovej omáčke
Filé umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou...
Krevetová polievka
Zmrazené krevety rozmrazíme a odstránime z nich pancier. Zmiešame mlieko, smotanu, soľ a varíme...