Kuracie mäso s arašidmi a zeleninou

redakcia - fotkaredakcia, 10. júla 2009

Suroviny

100 g
1 KL
1 KL
1 KL
1 PL
4 PL
1 KL
300 g
2 PL
2 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Arašidy nasucho opečieme (pražené a solené neopekáme), polovicu z nich rozdrvíme valčekom. Bujón s 250 ml vody krátko povaríme spolu s kl cukru, kl octu a PL sherry.

  2. 2

    Vmiešame sójovú omáčku rozmiešanú so škrobovou múčkou a krátko povaríme. Podľa chuti osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Mäso nakrájame na malé plátky, opečieme ho na 2 PL rozpáleného oleja, pridáme nakrájané cibuľky, pór papriku, hrášok, podrvené arašidy a krátko povaríme.

  4. 4

    Podávame preliate omáčkou, posypané zvyšnými arašidmi a s ryžou.

Diskusia k receptu