„Sklené“ rezance s kuracím mäsom

redakcia - fotkaredakcia, 10. júla 2009

Suroviny

4x150 g
500 ml
4 PL
200 g
4 ks
2 ks
2 ks
100 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie rezne umyjeme a osušíme. Vývar so sójovou omáčkou privedieme k varu a mäso v ňom varíme asi 12 minút.

  2. 2

    Rezance namočíme asi na 15 minút do horúcej vody, potom ich scedíme a necháme odkvapkať. Mrkvu, papriku a cibuľky očistíme a nakrájame na rezance.

  3. 3

    Zeler a feferónku umyjeme, zeler olúpeme a oboje nadrobno nakrájame. Potom vyberieme kuracie rezne z vývaru. Do vývaru vložíme zeleninu a asi 4 minúty povaríme. Osolíme a okoreníme.

  4. 4

    Kuracie mäso pokrájame a znovu krátko ohrejeme. Rezance rozdelíme na taniere, z vývaru vyberieme mäso aj zeleninu a rozložíme ich na rezance. Pokvapkáme sezamovým olejom a ozdobíme koriandrom.

Diskusia k receptu

Vymazať
nyja
Ak sa nemýlim, zrejme ide o ryžové rezance. Ak áno, zišlo by sa to do receptu doplniť. Nemusí každý poznať tento ich slangový názov. (Alebo sa mýlim? ak áno, tak pardon)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia