Anglický rozbíf

redakcia - fotkaredakcia, 17. júla 2009

Suroviny

600 g
60 g
10 g




Postup

  1. 1

    Odležanú roštenku umyjeme, čistou utierkou osušíme a odblaníme. Tukovú časť na povrchu aj so spodnou blanou niekoľkokrát narežeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme tukom. Takto pripravenú ju necháme hodinu odležať v chlade.

  2. 2

    Potom rozohrejeme tuk a z oboch strán mäso prudko opečieme. Potom pečieme v horúcej rúre približne 20 minút, pričom občas polievame vlastnou šťavou a mierne dolievame i vývar.

  3. 3

    Anglický rozbíf musí byť vnútri ružový, nie krvavý. Výpek vydusíme na tuk, poprášime múkou a opražíme dohneda. Potom zalejeme vlažnou vodou a dobre povaríme. Nakoniec šťavu precedíme a dochutíme worcesterskou omáčkou.

  4. 4

    Mäso nakrájame na plátky, poukladáme na tanier a polejeme šťavou. Anglický rozbíf podávame s opekanými zemiakmi či rozličnou zeleninou pripravenou na anglický spôsob

Diskusia k receptu

Vymazať
nyja
Mňam, toto jedlo milujem. Ale robievam ho málokedy a vždy len v MW. Zdá sa mi to dosť málo, že by 20 minút stačilo... a pri akej t ?
Ja keď dávam mäso odležať, nesolím ho, aby nepustilo šťavu. Len korenie a olej. Som to niekde čítala.
Vymazať
makepeaca
Myslím,že 20minút pečenia nesatčí. Odoporúča sa totiž použit na anglický
rozbíf aspoň 1 kg najlepšie z nízkej roštenky. Takýto kus mäsa by sa mal piecť aspoň 1 hodinu.
Vymazať
makepeaca
Ja osobne roštenku pre prípravou nesolím. Okrem toho mäso okorením grlilovacím korením a to obsahuje soľ. Potom sa už ani nemusí soliť, pretože soľ v grilovacom korení postačí.
Vymazať
makepeaca
Šťava z výpeku sa nemusí vždy zahusťovať múkou a je možné použiť šťavu prírodnú, len ochutenú worčestrovou omáčkou.