Postup
-
1
Olej rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme cesnak rozotrený so soľou, nadrobno nasekanú cibuľu a krátko opražíme.
- 2
Kel očistíme, umyjeme a nakrájame na prúžky, spolu s nakrájaným uvareným jazykom pridáme k cibuli a krátko opražíme.
- 3
Ochutíme rascou a bobkovým listom, zalejeme mäsovým vývarom a povaríme asi 10 minút. V bielom víne vymiešame múku a zmesou polievku zahustíme.
- 4
Pridáme fazuľu a ochutíme saturejkou, soľou, mletým čiernym korením, worcesterskou a čili omáčkou. Posypeme nakrájanou pažítkou a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu