Benátska kelová polievka

redakcia - fotkaredakcia, 13. júla 2009

Suroviny

100 g
150 g
200 ml
500 g
 konzerva
2 strúčiky
2 PL
1 l
 PL
 kl
 zväzok




Postup

  1. 1

    Olej rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme cesnak rozotrený so soľou, nadrobno nasekanú cibuľu a krátko opražíme.

  2. 2

    Kel očistíme, umyjeme a nakrájame na prúžky, spolu s nakrájaným uvareným jazykom pridáme k cibuli a krátko opražíme.

  3. 3

    Ochutíme rascou a bobkovým listom, zalejeme mäsovým vývarom a povaríme asi 10 minút. V bielom víne vymiešame múku a zmesou polievku zahustíme.

  4. 4

    Pridáme fazuľu a ochutíme saturejkou, soľou, mletým čiernym korením, worcesterskou a čili omáčkou. Posypeme nakrájanou pažítkou a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia