Foto: Pravda
Postup
-
1
Filet z lososa rozkrájame na väčšie kúsky (3 x 4 cm) a sprudka opečieme na rozpálenej panvici s troškou olivového oleja. Opekáme len veľmi krátko asi minútu.
- 2
Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno, červenú cibuľu na plátky (polmesiačiky). Lososa vyberieme (vnútri musí byť ružový) na veľkú misu. Do výpeku dáme cibuľu a cesnak a asi minútu restujeme. Pridáme hnedý cukor, sójovú omáčku, rybiu omáčku.
- 3
Necháme variť, až získame hustú sirupovitú konzistenciu. Na rezančeky nakrájame jarnú cibuľku, čili papričky a nahrubo koriander. Lososa vložíme do omáčky, prehrejeme, aby sa obalil sirupom a ochutíme limetovou šťavou.
- 4
Lososa vložíme na misu, prelejeme sirupovou šťavou a posypeme cibuľkou, čili papričkami a natrhaným koriandrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu