Losos na cibuľovej omáčke

redakcia - fotkaredakcia, 24. júla 2009
Losos na cibuľovej omáčke
Foto: Pravda

Suroviny

 ks
 strúčiky
 ks
 hrnčeka
 hrnčeka
 ČL
1 ks




Postup

  1. 1

    Filet z lososa rozkrájame na väčšie kúsky (3 x 4 cm) a sprudka opečieme na rozpálenej panvici s troškou olivového oleja. Opekáme len veľmi krátko asi minútu.

  2. 2

    Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno, červenú cibuľu na plátky (polmesiačiky). Lososa vyberieme (vnútri musí byť ružový) na veľkú misu. Do výpeku dáme cibuľu a cesnak a asi minútu restujeme. Pridáme hnedý cukor, sójovú omáčku, rybiu omáčku.

  3. 3

    Necháme variť, až získame hustú sirupovitú konzistenciu. Na rezančeky nakrájame jarnú cibuľku, čili papričky a nahrubo koriander. Lososa vložíme do omáčky, prehrejeme, aby sa obalil sirupom a ochutíme limetovou šťavou.

  4. 4

    Lososa vložíme na misu, prelejeme sirupovou šťavou a posypeme cibuľkou, čili papričkami a natrhaným koriandrom.

Diskusia k receptu

Vymazať
dobryhrncekvar
veľmi pekne pripravený losos, bez zbytočného prepakania a zapekania a neviem čo ešte, zachová si svoju chuť a s použitím týchto korenín nemá chybu. Dávam tomuto receptu 1*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia