Pečené koleno

redakcia - fotkaredakcia, 16. júla 2009
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1-2 ks
2 ks
2 hlávky
2 ks
3-4 ks




Postup

  1. 1

    Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja, cukru, francúzskej horčice a roztlačeného cesnaku urobíme kašu. Tú dobre votrieme do narezanej kože a necháme deň odstáť v chladničke.

  2. 2

    Koleno vložíme do pekáča, podlejeme celým pivom, v ktorom sme pred tým rozmiešali PL cukru a PL sladkej sójovej omáčky. Pridáme na polovicu rozkrojenú hlavičku cesnaku, celé feferónky, na polovice rozrezané cibule, bobkový list a rascu.

  3. 3

    Pečieme v zakrytom pekáči asi 1,5 hodiny. Priebežne podlievame pivom a potierame šťavou z výpeku.

  4. 4

    Nakoniec koleno odkryjeme a necháme dopiecť do chrumkava asi pol hodiny. Podávame s čerstvou cibuľou, uhorkami a feferónkami.

Diskusia k receptu

Vymazať
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Fialko, / veď ty si "ten"......to koleno má byť surové alebo údené???




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia