Grilovaný rozbíf

redakcia - fotkaredakcia, 16. júla 2009

Suroviny

1 kg
50 ml
250 ml
100 g
 strúčik
 kúsok




Postup

  1. 1

    Cesnak rozotrieme a ďumbierový koreň nastrúhame, zamiešame do sójovej omáčky, prilejeme sherry, postupne pridáme cukor a miešame, až kým sa cukor neroztopí.

  2. 2

    Takto pripravenou zmesou zalejeme roštenku a necháme ju marinovať najmenej 3 hodiny, pričom mäso občas obrátime.

  3. 3

    Potom mäso vyberieme z marinády, necháme ho odkvapkať a položíme na rošt grilu. Každú stranu mäsa grilujeme až dohneda, pričom ho občas potrieme marinádou.

  4. 4

    Mäso nakrájame na porcie až na stole. Marinádu môžeme použiť aj na prípravu iných grilovaných mäsitých jedál.

Diskusia k receptu