Medový pstruh

redakcia - fotkaredakcia, 25. júla 2009
600 minút
príprava
34-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 PL
1 PL
1 PL
50 g
70-100 g
1-2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Pstruha vypitveme, zbavíme šupín, poriadne poumývame, poutierame do sucha a urobíme priečne zárezy po bokoch.

  2. 2

    Dôkladne ho osolíme, okoreníme (vrátane materinej dúšky), dáme do marinády a odložíme do chladničky na 7-10 hodín. Alobal vytrieme maslom, naň položíme pstruha, do brušnej dutiny aj navrch pridáme kúsky masla.

  3. 3

    Zabalíme ho do viacerých vrstiev a dáme piecť na rošt na 17-20 minút z každej strany. Prípravu môžeme realizovať aj bez alobalu (napríklad v pekáči). V tom prípade však pstruha počas prípravy polievame výpekom.

  4. 4

    Tesne pred dokončením ho podľa chuti jemne pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s pečenými zemiakmi a kvalitným sektom.

  5. 5

    Marináda: pozostáva zo zmesi ingrediencií - med, žĺtok, worcesterská omáčka, horčica, roztlačený cesnak, pomletá vyškvarená slanina. Pred marinovaním všetko dôkladne premiešame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia