príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pstruha vypitveme, zbavíme šupín, poriadne poumývame, poutierame do sucha a urobíme priečne zárezy po bokoch.
- 2
Dôkladne ho osolíme, okoreníme (vrátane materinej dúšky), dáme do marinády a odložíme do chladničky na 7-10 hodín. Alobal vytrieme maslom, naň položíme pstruha, do brušnej dutiny aj navrch pridáme kúsky masla.
- 3
Zabalíme ho do viacerých vrstiev a dáme piecť na rošt na 17-20 minút z každej strany. Prípravu môžeme realizovať aj bez alobalu (napríklad v pekáči). V tom prípade však pstruha počas prípravy polievame výpekom.
- 4
Tesne pred dokončením ho podľa chuti jemne pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s pečenými zemiakmi a kvalitným sektom.
- 5
Marináda: pozostáva zo zmesi ingrediencií - med, žĺtok, worcesterská omáčka, horčica, roztlačený cesnak, pomletá vyškvarená slanina. Pred marinovaním všetko dôkladne premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu