Olej

Olej ako ingrediencia v receptoch:

  • Domáce cestoviny s mäsovo-mrkvovou plnkou

    Domáce cestoviny s mäsovo-mrkvovou plnkou

    Najskôr pripravíme plnku. Na panvici na oleji urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú mrkvu, pretlačený cesnak a mäso. Asi tri minúty opekáme, až kým sa mäso nezatiahne. Podlejeme bielym vínom, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, nakrájanou...

  • Pudingové slimáky (fotorecept)

    Pudingové slimáky (fotorecept)

    Kto má rád kysnuté koláče nech vyskúša, neoľutuje. Zvládne aj začiatočník.

  • Zemiakovo-hráškové pyré s karamelizovanými kuriatkami

    Zemiakovo-hráškové pyré s karamelizovanými kuriatkami

    Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame na menšie kocky a dáme variť (do vody pridáme soľ). Keď sú už zemiaky mäkké, pridáme do vriacej vody hrášok a krátko povaríme. Scedíme a zmes zemiakov a hrášku dáme...

  • Špaldové šatôčky s jahňacinou v smotanovej omáčke

    Špaldové šatôčky s jahňacinou v smotanovej omáčke

    Rozšľahané vajcia so soľou a s trochou vody zmiešame s preosiatou múkou na hladké cesto, ktoré necháme aspoň hodinu oddýchnuť v chlade.

  • Opekaná ryža (vegan) (fotorecept)

    Opekaná ryža (vegan) (fotorecept)

    Toto jednoduché a chutné jedlo robím vždy, keď mám ryžu nazvyš :) Práve s deň-dva starou ryžou chutí najlepšie! Kľudne si k tomu môžete prihodiť akúkoľvek zeleninu alebo tofu, toto je úplne najviac zjednodušená verzia.

  • Kuriatka na smotane (fotorecept)

    Kuriatka na smotane (fotorecept)

    Kuriatka lúbil môj otec, mal špeciálny recept, keď sme ich doniesli domov, ukladal si ich do pohára zo soľou, aby ...

  • Prsičká v mandliach na jahodovom čatní a hráškovom pyré

    Prsičká v mandliach na jahodovom čatní a hráškovom pyré

    Kuracie prsia osolíme, okoreníme, opečieme na oleji, vložíme na plech, potrieme syrom mascarpone, do ktorého zamiešame mandle, a dáme piecť do rúry.

  • Domáce tvarohové rezance s pažítkou (fotorecept)

    Domáce tvarohové rezance s pažítkou (fotorecept)

    Rýchle a jednoduché jedlo, ktoré milujú veľkí aj malí.

  • Teľacie medailóniky s jahodovou omáčkou a dvojfarebnou štrúdľou

    Teľacie medailóniky s jahodovou omáčkou a dvojfarebnou štrúdľou

    Štrúdľa: Fialové zemiaky uvaríme v slanej vode, očistíme a roztlačíme. Dochutíme soľou, korením, pridáme maslo. Očistenú tekvicu nastrúhame, orestujeme na masle, osolíme a okoreníme. Premiešame a zmes dáme na tretinu rozvaľkaného cesta. Na...

  • Škoricové lievance s ricottovou penou a jahodovým coulis

    Škoricové lievance s ricottovou penou a jahodovým coulis

    Do teplého mlieka pridáme cukor, vajce, soľ, drož- die, múku, mletú škoricu. Rozmiešame metličkou, aby vzniklo cesto na lievance. V panvici na dolky pečieme na oleji lievance.

  • Hrášková omáčka so smotanou

    Hrášková omáčka so smotanou

    Keď je sezóna mladého zeleného hrášku, rada pripravím aj toto jednoduché a chutné jedlo. Deti ho milujú. Samozrejme, že sa dá pripraviť aj z mrazeného hrášku ale čerstvý je čerstvý.

  • Mrkvovo-cuketové lievance s uhorkovými špagetami (fotorecept)

    Mrkvovo-cuketové lievance s uhorkovými špagetami (fotorecept)

    Cuketu umyjeme, zbavíme jadra a spolu s očistenou mrkvou nastrúhame na hrubšie rezance. Pridáme ovsené vločky, pokrájanú jarnú cibuľku, nasekanú petržlenovú vňať, žĺtky, soľ, korenie, premiešame a necháme 20 minút odležať.

  • Hrnčekový ovocný koláč

    Hrnčekový ovocný koláč

    Víkendový osviežujúci koláčik

  • Palacinkové batôžky so špenátom

    Palacinkové batôžky so špenátom

    Palacinky: Do misy dáme múku, mlieko, soľ, cukor, koriander a roztopené maslo a vypracujeme hladké cesto. Necháme 30 minút odpočinúť, potom pridáme vajcia a zamiešame. Panvicu zľahka vymastíme olejom a z pripraveného cesta upečieme palacinky.

  • Biskvitová roláda so šunkovou plnkou

    Biskvitová roláda so šunkovou plnkou

    Žĺtky vyšľaháme s muškátovým orechom a so soľou, pridáme olej. Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne ho zmiešame so žĺtkami.

  • Ryžové homôľky s mozzarellou na paradajkovej salse

    Ryžové homôľky s mozzarellou na paradajkovej salse

    Maslo zohrejeme v hrnci, pridáme ryžu a trocha orestujeme. Postupne pridávame zeleninový vývar a na miernom ohni stále miešame. Keď ryža spotrebuje všetok vývar, pridáme nastrúhaný parmezán a necháme ryžu mierne vychladnúť. Pridáme vajce, soľ a korenie.

  • Ihly s kuracinkou a so zeleninou

    Ihly s kuracinkou a so zeleninou

    Kuracie mäso nakrájame na kocky, potrieme olivovým olejom, pridáme soľ, korenie a čerstvý tymian. Cuketu a papriku umyjeme, očistíme a nakrá- jame na plátky.

  • Šenkárov voňavý reznisko (fotorecept)

    Šenkárov voňavý reznisko (fotorecept)

    Takúto dobrotu som jedol v jednom šenku istej rekreačnej oblasti. Páni toto je najlepší rezeň aký ste jedli v živote - to tvrdil krčmár. Pardon šenkár, ako on tvrdil o sebe, že neni krčmár ...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist