Jahodová pohárová bublanina
Inšpiráciou na vytvorenie tohto receptu z viacerých internetových bola švagriná, ktorá nevedela piecť bublaninu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
1 pohár |
|
2 poháre |
|
250 ml (30 % a viac) |
|
3 PL |
|
1 bal. |
|
1/2 pohára |
|
500 g |
|
Na dozdobenie : | |
4 ks |
|
1 tégliky |
|
2 ČL |
|
medzi prsty (alebo trocha šťava z citróna) |
|
Postup
-
1
Cesto: Z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme kryštálový cukor a následne postupne smotanu. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec olej. Konzistencia cesta bude stredne husté - tekuté.
- 2
Pripravíme si plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Cesto do neho prelejeme a rozotrieme tak, aby vytvorilo rovnú vrstvu.
- 3
Jahody podľa veľkosti rozkrojíme na polovice alebo štvrtiny, 4 jahody si odložíme nabok na dozdobenie šľahačky. Pred položením do cesta nakrájané jahody obalíme v hrubej múke, aby pri pečení neklesli na dno.
- 4
Pečieme v rúre na 180 °C a po 25 minútach skontrolujeme špáradlom či je koláč hotový.
- 5
Hotový koláč necháme vychladnúť. Zatiaľ si vyšľaháme šľahačku a na malé kúsky nakrájame jahody, ktoré sme si odložili bokom. K nakrájaným jahodám pridáme trochu kyseliny citronovej alebo šťavy z citrónu a 2 ČL cukru, aby pustili šťavu.
- 6
Dobrú chuť !!! a PS. Ak nevydržíte tak ako my a dáte šľahačku na teplý koláč, začne sa vám roztekať.
Tiež jahodový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Ahoj,
4 velke jahody nechavame bokom aby sme ich pokrajali na male kusky - cca pol centimetra. Samozrejme ak nam po ukladani zostane viac kludne ich tam pridame :)
Jasnacka , 40 porcii je takych "jednohubiek" na foto mozes vidiet 4 ks v rohoch taniera - a v strede nerozkrojenu kocku ktora je zlozena zo 4 "jednohubiek", samozrejme treba si nakrajat ako komu chuti :) Nam sa pacia najviac jednohubky lebo aj ked k nam pridu na navstevu deti nemusia sa s tym velmi hrat :)